美劇集中討論區 (32) His Dark Materials | Rick & Morty S4

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
又係呢D
諗起有集kevin 唔知係個泳池訓醒定做乜鳩,成身濕晒
跟住上hotel room同人傾計,又話做總統
又拖手睇射導彈
我到依家都唔知咩事,其實果陣睇完係應該搵多D資料
International Assassin呢集簡直係mindfuck始祖
睇完呢集再睇Legion呢套痴線劇會易明啲
除非本身就唔明
通常傻佬神父果D ep我都唔知佢想點
其中S2係最難搞,果陣都要搵資料,睇返D細節位
S1,S3 就易搞

冇fleabag
比起上面某幾套,感受無咁深,
我覺得S1好睇好多

相反
覺得S1好睇 S2更加好睇S2個finale真係有今生冇來世

same here
個轉身揮手講byebye真係好難頂
fleabag唔好唔要我
好少睇劇喊得咁勁
果個moment個劇情明明已經睇到好傷感
突然佢仲要byebye咁樣 咁灑脫就走 成套劇就咁樣完左
睇到突然冇左個朋友咁 當場好心碎 (雖然知道fleabag之後會更好)
痴線
要多謝絲打
我係因為你嘅po介紹Fleabag所以去睇
真係好鍾意 Fleabag已經唔需要我哋,但我仲未捨得走啊

我都要多謝返呢度某個絲/巴打
係Fleabag s1播完之後佢喺呢度強烈推介過 我先會開黎睇
果陣聽佢講話套劇好短 但好笑又好sad 一定要開
一睇真係睇完即刻記住PWB呢個名
之後隔一排見到黎緊有套新劇叫killing eve 係佢寫就一路有d期待

exactly睇完比fleabag遺棄至今
變左逃犯咁
又好似冇得返黎見屋企人
elliot搞咁多野 但做左英雄咁款
dom以後點過 我要知
唔係Esmail個plan入面,佢就求鳩其寫算 Dom有一集講算係咁,好過Tyrell老婆同Angela
去到budapest佢會撞到個有俄羅斯口音既女仔
傾傾下個女仔會話自己個ex係mi6 agent
上面唔係得一個巴打入左場睇咋咩
其他人包括我都係明顯冇入場 食緊花生
但watchmen睇到尾果兩集會解哂好多迷
冇leftovers咁玄 簡單好多
不過最好要至少睇過watchmen套戲+知道漫畫個ending先睇套劇
tyrell老婆第1次見elliot果陣成個last boss咁
懷念佢地兩個
我都睇左,大家無謂浪費時間。睇jojo rabbit或者little women好過
你以為講don't fuck with cats
依家講得cats梗係講果套世紀爛片
btw有睇don't fuck with cats 覺得幾悶下
單案本身都ok
但可能睇唔慣呢d紀錄片style,套野又影好多假facebook畫面
同埋好多時係幾條友懶係dramatic咁分析d蠢野
成件事好唔刺激
呢到好似幾多人有睇
究竟係咩原因驅使你地入戲院睇呢D....
上面唔係得一個巴打入左場睇咋咩
其他人包括我都係明顯冇入場 食緊花生
我都睇左,大家無謂浪費時間。睇jojo rabbit或者little women好過

我就係講緊巴打你係咪得你睇左
little women好似幾正
我不入地獄
little women得好少場,唔知點解。希望就到時間睇。

咁勁卡士都少
btw出到街係見到好多cats promo

睇返little women係1月9號見先正式上畫,而家應該係優先場所以好少場
咁要睇左先外國呢個禮拜上,等一月先睇討論唔到
開始冇哂劇睇
You s2龜速睇,睇睇下又冇乜心機繼續

想發掘下有咩新劇
見到usa有套新野 啦啦隊teen drama叫dare me竟然78分
未睇之前以為係劣化版euphoria 仲要又係sheshe味
不過見幾高分就望下
睇完ep1又真係幾好睇好似好睇過euphoria

係Fleabag s1播完之後佢喺呢度強烈推介過 我先會開黎睇
之後隔一排見到黎緊有套新劇叫killing eve 係佢寫就一路有d期待

可能係舊登既事,呢套16年出...岩岩走去考古
順便睇下自己幾時係到開始討論多(記得大約係po10-12)
其實都唔算多,5-10頁1個comment,可能再後D
總之,我搵到,你係PO13開頭介紹呢套,之前好似無人提過
跟住,係PO 14尾,你問我有無睇過,我又話有
但我記得,我睇果陣仲未開連登AC(17年7月先開AC)
好似係睇D台灣美劇blog介紹.呢幾個po我都係睇頭尾,
同追自己故,可能有睇漏
另外,我發現,你係PO10介紹gf experience,跟住我先睇
PO 11,12 有人同我討論dr foster.跟住你話睇.都有可能係你睇完
之後搵其他英劇跟住搵到.
仲有睇到,兩年前成日留言果D人,今年好少見,有D就成日改名
無上水果D,希望佢地唔係比狗咬
仲有D 好笑野,好似有人出去屌人劇透,比人跟入黎鳩放負皮
又有人為劇透嘈交,呢到D人一向係理性討論,真係估唔到
跟住唔知邊個PO 見到個comment

自從開左呢個post之後就學識咩叫放置play
1. 有時同人討論緊某樣打好多字傾得好地地,但突然對方唔會繼續回落去
2. 入黎問有冇睇過xxxx,回完有之後條友唔會再入返黎回
etc

笑到我仆街講得好中,有時上reddit係好D, D人好認真...
但人太多,難圍爐
我睇左劇照同trailer,不過最好笑係FB d comments
呢套十幾廿年會變cult經典
有睇戲,無睇漫畫
其實我唔知套戲跟漫畫幾多,or套劇跟邊邊,
諗起套戲搞左咁多野,睇劇e1個情況仲係咁惡劣
都幾sad
無辦法,以前全世界打過納粹,今時今日又有另1個納粹

可能係舊登既事,呢套16年出...岩岩走去考古
順便睇下自己幾時係到開始討論多(記得大約係po10-12)
其實都唔算多,5-10頁1個comment,可能再後D
總之,我搵到,你係PO13開頭介紹呢套,之前好似無人提過
跟住,係PO 14尾,你問我有無睇過,我又話有
但我記得,我睇果陣仲未開連登AC(17年7月先開AC)
好似係睇D台灣美劇blog介紹.呢幾個po我都係睇頭尾,
同追自己故,可能有睇漏
另外,我發現,你係PO10介紹gf experience,跟住我先睇
PO 11,12 有人同我討論dr foster.跟住你話睇.都有可能係你睇完
之後搵其他英劇跟住搵到.
仲有睇到,兩年前成日留言果D人,今年好少見,有D就成日改名
無上水果D,希望佢地唔係比狗咬
仲有D 好笑野,好似有人出去屌人劇透,比人跟入黎鳩放負皮
又有人為劇透嘈交,呢到D人一向係理性討論,真係估唔到
跟住唔知邊個PO 見到個comment

自從開左呢個post之後就學識咩叫放置play
1. 有時同人討論緊某樣打好多字傾得好地地,但突然對方唔會繼續回落去
2. 入黎問有冇睇過xxxx,回完有之後條友唔會再入返黎回
etc

笑到我仆街講得好中,有時上reddit係好D, D人好認真...
但人太多,難圍爐

走去考古咁有情趣
紅字係咪想話我思覺失調
btw考古完證明唔係痴線
https://lihkg.com/thread/103495/page/5
#112推介完我先走去睇

gf experience可能我係見高分先走去睇
係呀 好多以前成日上水d人唔見哂
雖然平時生活係忙 但上網照計點都會上一陣
由成日上水變到完全失蹤/做cd rom都覺得有d怪

屌你上面段野好似係我打
到依家都係唔明問完有冇人睇過乜乜乜/有咩劇推介
有人回但唔應人 成件事個意義係咩

reddit傾劇好多時都幾誠懇認真討論
不過時差問題好難吹到水
同埋如果人太多 留完言都冇人睇到
twitter reddit d賽後comment又係好好笑
仲見到之前有人想特登走去睇未修正版
套戲同漫畫應該8/9成一樣
純粹係爭個ending唔同,可以上wiki就咁睇漫畫end
戲就嫁禍比dr m / 漫畫係ozymandias整左隻八爪魚怪物出黎襲擊個city
呢套watchmen都講幾多種族野
睇左第一季 好睇既
佢個時間理論我鐘意
我反而唔鐘意平行時空個套

第二季未開
因為岩岩見到you 上左第二季
好睇過euphoria
要睇睇了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞