美劇集中討論區 (32) His Dark Materials | Rick & Morty S4

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
Barack Obama shares his favorite movies and TV shows of 2019

奧巴馬係咪真係睇過fleabag
識貨之人奧巴馬

仲有booksmart記得之前絲打你有介紹過

依家個都笑緊佢睇過fleabag
booksmart幾好睇
已經唔多記得套戲講咩
係記得billie lourd

billie lourd個角色好撚搞笑
睇new york times見到
原來dare me原本係hbo劇但當時要同euphoria爭同一個spot
結果hbo揀左euphoria
如果兩套都係同一時期播就精彩即刻有比較
印象中個network無nsfw野
如果係cinemax....

呢套劇留喺usa分分鐘執柒
收視唔慌高唔知會唔會比netflix執走
未睇 套you 未睇晒 見聖誕又搵左d 聖誕愛情片睇
euphoria 好睇呀 最尾成個mv 咁 真係唔錯 我覺得咁先似而家d 學生
euphoria最尾真係mv啦,啱晒Zendaya
聖誕愛情片睇咗咩?龍媽果套?
唔係 d 舊野 netflix 好多個d 咩 王子公主聖誕外出扮平民個d 老土野 可能真係太dry

好多美劇唔係netflix 既都要下年先有新
(睇緊 Modern Famipy,911,bless the mess)
講起真係要多謝netflix 呢d 日子一條友都叫有野睇
早排位套戲Murder Mystery 我覺得幾好笑,我想佢拍落去
有無睇marriage story
雖然唔係好岩聖誕睇

去netflix開blue valentine再加marriage story直落
新一年即刻決定單身
果個都係麻麻
你睇下dare me個黑妹
gone girl 講起又有少少似 控制老公嘅完美形象癲女人 咁就好正啦
Beth同教練應該有排鬥
黑妹暫時睇落又傻又天真唔似鍾意Beth,對教練又好似只係仰慕但係單獨教佢練後空翻果到又拍到好有sexual tension咁#[[/navy][/size=3]bomb]#xm
effy無害,又唔出聲
呢個好重機心,成日陰陰咀笑好似盤算緊點跣你一鑊咁
----------------
睇溜冰好過睇吸血鬼
果個scene好似睇before midnight咁
嘈嘈下都唔知嘈緊乜,勁撚petty
雖然我都試過幾次....
睇完Dare me ep1
果然痴線婆係最吸引人嘅
佢似鍾意黑妹,但黑妹好似幾驚佢
教練最後走去同個後生仔仆野真係估佢唔到以為佢個故事會係只愛老公,但老公廢柴無出色又要呷醋,不斷俾麻煩佢,而家咁樣又幾好奇佢條線點走

個Beth應該好鐘意黑妹但黑妹比教練吸引
痴線婆黎緊應該玩死個教練

btw覺得教練有啲gone girl feel又係表面上完美 / 廢柴老公 唔出聲好似奸奸地
gone girl 講起又有少少似 控制老公嘅完美形象癲女人 咁就好正啦
Beth同教練應該有排鬥
黑妹暫時睇落又傻又天真唔似鍾意Beth,對教練又好似只係仰慕但係單獨教佢練後空翻果到又拍到好有sexual tension咁#[[/navy][/size=3]bomb]#xm

又係叻+個個比好多期望佢老公又覺得比佢搶哂鏡果type
佢可能玩心計操縱黑妹見黑妹咁多獨白都係coach coach coach
未睇ep2 但beth好似有影低教練條片
黑妹份人暫時都好正常
佢應該想變到好似教練咁成功 但發展落去可能又有少少想食教練
劇情暫時ep1可能有少少大路
但睇完感覺上d描寫吸引過euphoria
同埋唔係平時低質級數teen drama
雖然euphoria班人靚啲

講兩個女主角都係啦啦隊
中間條女係新教練,跟住右邊條痴線婆開始憎佢搶走自己果個fd(左邊條女)
同埋自己team啦啦隊
3條友好似有d三角關係咁

誠邀鐘意睇黑暗teen drama & sheshe同好一齊睇
sheshe同好(兼外貌協會)

而家再諗返,euphoria其實得Zendaya同Hunter條線吸引我,其他點發展我都唔係好care但套劇嘅拍攝係做得幾好,嘉年華果集好正燈光音樂都 S2必再追

btw, Dare me邊到有得睇?頭先search過下都搵唔到
其實係其他人條線都幾表面
nate blackmail單野發展落去又有d白痴
不過又係期待S2想睇jules rue lexi三角

不過未有中字
https://proxyrarbg.org/torrent/8fe5kbu

英文字幕可以另外喺呢度dl上面粒seed冇字幕
https://subscene.com/subtitles/dare-me-first-season/english/2114581

快啲一齊睇真心好睇
覺得呢套遲下喺netflix上左可能會紅 好似果陣you咁
到時啲人先識得睇但自己已經晨早識貨睇左
我都會睇

而家連Mandalorian都完埋
得番Servant睇

dare me有潛力黑馬
上面右邊條女拍完套劇都可能有位上做8婆痴線婆做得幾好
servant今集估唔到leanne都有d戰鬥力
開黎睇下先
劇情第1集可能有d大路
但唔知點解睇落有d新鮮感
唔cheesy又幾吸引
哇屌連英字都無,真係新鮮滾熱辣
但今日已經有e2,上粒種23號放

套劇今日先正式播 但ep1好似上個禮拜early release左
仲諗住ep2開始有得正常等埋中字先睇
屌 hulu啱啱又唔知做乜偷跑放埋ep2搞到又忍唔住要睇英字
呢套小說改架喎,穩陣啦
個黑妹又幾靚

未聽過本小說 唔知咩料
黑妹唔差教練都唔錯
個beth有d令我諗起劣化版skins既effy暫時最吸引好似係佢 西女人夠痴線
唔係講笑,我搵佢D相睇,真係有少少似
不過佢真係好閪,玩下啦啦隊都要搞埋D黑暗醜惡
--------------------------------------------------------
跟住我睇到effy 有套新劇就上,講溜冰,好似又係黑暗醜惡
之前有套跳芭蕾舞又黑暗醜惡
點解咁多黑暗醜惡

睇相都唔算太似,但睇劇有時d角度好似同埋笑果陣又係
雖然effy再靚啲

個角色又係差唔多串柒柒咁
佢想整跌條女果幕拍得好正好鬼仆街

effy果套好似垃垃地圾
芭蕾舞係咪叫flesh and bone 我幾鐘意果套
effy無害,又唔出聲
呢個好重機心,成日陰陰咀笑好似盤算緊點跣你一鑊咁
----------------
睇溜冰好過睇吸血鬼

effy爛玩抑鬱mk妹
對比呢條女都係抑鬱 但可能殺人都有份

溜冰勝在有個effy
一係垃圾劇一係guilty pleasure
Barack Obama shares his favorite movies and TV shows of 2019

奧巴馬係咪真係睇過fleabag
識貨之人奧巴馬

仲有booksmart記得之前絲打你有介紹過

依家個都笑緊佢睇過fleabag
booksmart幾好睇
已經唔多記得套戲講咩
係記得billie lourd

billie lourd個角色好撚搞笑
重溫
https://www.youtube.com/watch?v=cd9GHyzFU1g

未睇 套you 未睇晒 見聖誕又搵左d 聖誕愛情片睇
euphoria 好睇呀 最尾成個mv 咁 真係唔錯 我覺得咁先似而家d 學生
euphoria最尾真係mv啦,啱晒Zendaya
聖誕愛情片睇咗咩?龍媽果套?
唔係 d 舊野 netflix 好多個d 咩 王子公主聖誕外出扮平民個d 老土野 可能真係太dry

好多美劇唔係netflix 既都要下年先有新
(睇緊 Modern Famipy,911,bless the mess)
講起真係要多謝netflix 呢d 日子一條友都叫有野睇
早排位套戲Murder Mystery 我覺得幾好笑,我想佢拍落去
有無睇marriage story
雖然唔係好岩聖誕睇

去netflix開blue valentine再加marriage story直落
新一年即刻決定單身
果個scene好似睇before midnight咁
嘈嘈下都唔知嘈緊乜,勁撚petty
雖然我都試過幾次....

覺得blue valentine灰過marriage story好多
睇完一次以後都唔想再睇
尋晚喺Tumblr見到有人介紹,估唔到你地都有講

我都睇到有人話似pll,有睇哂咁多季pll,千祈唔好似pll
唯一可以似嘅係有sheshe線,但sheshe線好似pll咁寫都會趕客

今晚睇第一集,睇下係唔係真係似pll先
睇完2次Portrait of a lady on fire,好鍾意好鍾意
而家狂睇導演同演員嘅訪問,發現PWB真係受眾人注目
https://youtu.be/Xqt-kIrGUt8
1:55開始interviewer問導演而家多咗好多女性執導同lgbtq電影,佢有咩睇法,導演即讚英國有PWB其他人要向佢睇齊,一齊努力
見到呢d惺惺相惜真係好開心

黎緊Golden globes外語片有Portrait of a lady on fire入圍,好想佢贏,但應該輸俾上流寄生族(覺得上流寄生族超越唔到原罪犯,睇完無乜特別感覺)
法國又冇提名佢爭Oscar外語片 希望票房唔好太差 誠邀大家入戲院觀看(雖然百老匯電影中心睇壞眼,但呢套戲係戲院睇一定更加覺得撼動人心

真係好正

呢張poster真心正

Portrait of a lady on fire好似係外國都唔算好出名
Reddit都唔係好多人討論
唔個關唔關佢係法語片事

同埋Parasite今年咁大熱又popular咁多
實橫掃哂所有外語片

但Parasite都好睇嘅
中間一路諗原屋主幾時會無啦啦出現
睇到好緊張
呢張我都有save,遲下換佢做lockscreen wallpaper而家用緊呢張

真係周圍都無乜討論呀 美英仲要等到2月先全面上映 希望到時有d名人推介下,等多d人入場睇

Parasite係好睇嘅,但睇完就無乜feel,唔似old boy到而家諗返都係覺得震撼
而portrait of a lady on fire真係好牽動人心,成日都諗返d畫面,對白為角色心痛日日都要聽片尾首音樂,聽咗又想喊
btw,好滾動呢度有人睇咗可以一齊傾
因為近排d劇完哂所以最近睇多左戲
本身都唔係抱住好大期望睇呢套 (我本身唔係太好同志電影)
點知睇完喊到仆街
佢地兩個之間嘅傾慕真係寫得好真摯

短短兩個鐘嘅電影
點做到個故事咁扣人心弦
唔係呀 即刻唔想睇
證明套戲真係神級連絲打唔好同志電影都愛上,導演是神佢以後每一套有份製作嘅戲都要追
睇導演d訪問更加獲益良多 而家我最鍾意唔係2位主角,係導演
真係唔似, not at all 第一集值得一看
我睇imdb 咁講 搞到我都費事開
不過呢兩日無野睇可能會開黎睇下
原來dare me原本係hbo劇但當時要同euphoria爭同一個spot
覺得dare me似hbo劇多d
人地話似 13 reason why
睇到有人話似euphoria同13 reason why生嘅bb
我覺得淨係畫面有小小似euphoria,完全唔似13

到有人話似euphoria x 以前有套運動劇好紅叫friday night lights(同dare me都係同1個producer)
跟住teen drama+死左人 所以又有人話少少似pretty little liars 但pll好似低質好多
尋晚喺Tumblr見到有人介紹,估唔到你地都有講

我都睇到有人話似pll,有睇哂咁多季pll,千祈唔好似pll
唯一可以似嘅係有sheshe線,但sheshe線好似pll咁寫都會趕客

今晚睇第一集,睇下係唔係真係似pll先

覺得呢套好似好冷門應該冇乜人睇
估唔到大家都有興趣開黎睇
同埋可能有少少勾心鬥角所以d人咁覺得
不過pll果啲得啖笑啦呢套認真好多
覺得dare me似hbo劇多d
人地話似 13 reason why
唔係呀 即刻唔想睇

完全唔似囉
見親個個都係話啦啦隊版Euphoria再加啲murder mystery
同埋絕對唔係riverdale果d級數

如果似13rw我應該ep1就熄撚左
睇完2次Portrait of a lady on fire,好鍾意好鍾意
而家狂睇導演同演員嘅訪問,發現PWB真係受眾人注目
https://youtu.be/Xqt-kIrGUt8
1:55開始interviewer問導演而家多咗好多女性執導同lgbtq電影,佢有咩睇法,導演即讚英國有PWB其他人要向佢睇齊,一齊努力
見到呢d惺惺相惜真係好開心

黎緊Golden globes外語片有Portrait of a lady on fire入圍,好想佢贏,但應該輸俾上流寄生族(覺得上流寄生族超越唔到原罪犯,睇完無乜特別感覺)
法國又冇提名佢爭Oscar外語片 希望票房唔好太差 誠邀大家入戲院觀看(雖然百老匯電影中心睇壞眼,但呢套戲係戲院睇一定更加覺得撼動人心

真係好正

PWB出人頭地
紅字 i know that feel
有時睇新聞見到自己鐘意既artist竟然鐘意對方/作品會幾鬼開心

呢排冇野睇我覺得有呢套追下幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞