美劇集中討論區 (32) His Dark Materials | Rick & Morty S4

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
review都好睇?我睇劇洗鬼佢教
fake news cnn咁樣講the witcher
'The Witcher' swings into action as a weak 'Game of Thrones' wannabe
https://edition.cnn.com/2019/12/20/entertainment/the-witcher-review-trnd/index.html
結果點啊?

睇戲劇嘅野真係好個人,勁多人讚嘅都總有人覺得唔鍾意/睇唔明
我有時睇之前睇review當個參考,睇完睇review就搵共鳴/發掘下其他人嘅觀點
Review幾好呀 當掃地雷 / 套劇幾好睇都大約有個譜
如果本身期待緊 見到多好評又會J多兩錢重
雖然想睇果堆都係自己睇完個感受最緊要
但事前有review分數參考下幾好 通常整體加埋個分都未至於同實際差好遠ok信得過
不過劇黎講 重點一定係寫review條友睇左幾多集

老老實實witcher低分係正常
依家上reddit睇返d人冷靜返客觀賽後反應
都彈返套劇S1有好多問題
USA’s ‘Dare Me’ and Netflix’s ‘Spinning Out’: TV Review
https://variety.com/2020/tv/reviews/spinning-out-netflix-dare-me-megan-abbott-review-1203450164/

netflix又輸
睇完篇野又有d期待dare me之後有幾好睇
咁唔洗睇spinning out lu
作者特別提到Beth個演員做得好好其實唔知點解有d驚過多幾集會唔好睇而家個心定一定

其實溜冰劇都幾有潛力如果唔係CW級既話
現實溜冰界班人好多fans套劇好似係影射上屆冬奧男女溜冰金牌果pair人
果兩個好正

睇親好似個個都讚做beth個女仔
果D問題其實你自己睇得出啦
更何況呢D文根本無內容
你睇完佢個評分,再入去睇篇文,其實係廢話黎
連reddit是但1個top comment做既分析都比唔上
反而睇觀眾評分仲可靠少少
我鍾意睇,大把人鍾意睇,話之佢咩分
想知russian doll班友收左幾錢寫野
睇哂兩集Dare Me

今集最尾果幕...
睇黎下集就黎料

其實癲婆都幾慘
自從Coach黎左之後
冇左個best friend/crush
冇得做top girl
仲要俾佢最討厭嘅fetus做top girl

Btw Coach勁索 想點
睇佢唔順眼(講緊樣,唔係行為,性格)
beth同addy都ok

佢可以扮學生都得個樣仲係好細個
同埋覺得佢有少少似julia garner
佢窄D,氣質唔同
julia garner就得,睇唔出25

julia garner童顏得滯搞到個個男人埋佢身都好似變態佬
btw佢前幾日結左婚
估唔到喎,仲諗住話搵個one direction埋佢身

睇新聞好似話條友大佢10年
唔係幾接受到相差太多,幾年都ok
我講緊結婚,唔係
我自己姐
人地鍾意點就點啦

10年如果外表唔係差太遠都可以接受
但好似florence pugh呢個爭廿年就頂唔緊老豆拖女

Russian doll review好好?我冇睇呢套d review
好睇嘅,起碼我睇晒通常頭幾集我唔太鍾意就會棄個故仔幾有趣,ending都唔錯,係男主角好路人樣
作者特別提到Beth個演員做得好好其實唔知點解有d驚過多幾集會唔好睇而家個心定一定
'The Witcher' swings into action as a weak 'Game of Thrones' wannabe
https://edition.cnn.com/2019/12/20/entertainment/the-witcher-review-trnd/index.html
結果點啊?
但事前有review分數參考下幾好 通常整體加埋個分都未至於同實際差好遠ok信得過

更何況呢D文根本無內容
連reddit是但1個top comment做既分析都比唔上

review通常我係賽前睇下 所以唔會好認真睇同埋多數就咁睇個分
真係有興趣先會睇埋篇野
reddit都好多打手 入返果套劇subreddit成日top comment都係有讚冇彈
彈果d比人downvote哂
相反 唔係幾鐘意睇觀眾評分好多都係死忠圍爐推高個分
拿我唔係話佢差
其實係ok,合格既
主要問題係predictable,無驚喜
頭兩集已經拖
男主角出場已經估到後面點發展
結局中埋
所以我無咩感覺

可能你無睇過groundhog day,
Happy death day呢d
你要出呢d,至少要好過佢地

妓女尚可信,rotten tomatoes萬不可信
懶鳩得google,右邊應該係scrubs男主角
套野都好撚耐下
依家我見多數都係d人係到搞爛gag
唔講以為自己上緊9gag
無錯,subreddits全部都係超級圍爐集中地
尤其係政治果d
我果時睇Russian Doll都唔明點解d media讚得咁勁
套野叫做不過不失
睇過Happy Death Day 所以故事唔算新奇
結果點啊?

更何況呢D文根本無內容

review通常我係賽前睇下 所以唔會好認真睇同埋多數就咁睇個分
真係有興趣先會睇埋篇野
reddit都好多打手 入返果套劇subreddit成日top comment都係有讚冇彈
彈果d比人downvote哂
相反 唔係幾鐘意睇觀眾評分好多都係死忠圍爐推高個分
依家我見多數都係d人係到搞爛gag
唔講以為自己上緊9gag
無錯,subreddits全部都係超級圍爐集中地
尤其係政治果d

所以劇睇反應我多數睇r/tv客觀啲
Russian doll review好好?我冇睇呢套d review
好睇嘅,起碼我睇晒通常頭幾集我唔太鍾意就會棄個故仔幾有趣,ending都唔錯,係男主角好路人樣
拿我唔係話佢差
其實係ok,合格既
頭兩集已經拖
結局中埋
所以我無咩感覺

我果時睇Russian Doll都唔明點解d media讚得咁勁
套野叫做不過不失

我都係麻麻地russian doll 唔識欣賞
btw之前fleabag讚得咁勁都見過有人話套野overrated
趁返工無聊又開始準備執定下個post第1頁啲圖
終於2020
放埋mr robot入神枱位先
埋尾嗰集搵taika做director拍
j到我如果之後搵佢拍正傳新故事就好唔想再見到rj
淨係最尾個集都有排j
冇時間睇
趁返工無聊又開始準備執定下個post第1頁啲圖
終於2020
放埋mr robot入神枱位先
淨係最尾個集都有排j

原本諗住得返一兩集未必夠時間埋尾 好難完得好
不過finale個twist又兜得幾好仲connect埋之前
純粹係嫌white rose廢左少少 同埋想知佢之前比angela睇左d咩
Thx C打
星期一就golden globes 好期待
我覺得Russian doll幾有驚喜喎,短短地,唔拖劇情,恰到好處,netflix d劇好少做到。Review黎講我淨係睇某幾個sites,有d critics d品味信得過咪睇下囉,冇可能全部人口味一樣嘅
唔洗客氣
都係好肉酸求其咁砌埋將會播既劇諗住開頭擺d圖當係cover冇咁悶
順便睇下黎緊有咩睇仲要好主觀咁揀
有好多舊劇出新一季但本身冇睇 所以就冇擺落去

準備J Jodie
等睇PWB攞獎
&全力支持Succession
拿我唔係話佢差
其實係ok,合格既
頭兩集已經拖
結局中埋
所以我無咩感覺

套野叫做不過不失

我都係麻麻地russian doll 唔識欣賞
btw之前fleabag讚得咁勁都見過有人話套野overrated
我覺得Russian doll幾有驚喜喎,短短地,唔拖劇情,恰到好處,netflix d劇好少做到。Review黎講我淨係睇某幾個sites,有d critics d品味信得過咪睇下囉,冇可能全部人口味一樣嘅

唔係唔好睇既 但睇完又未覺得好驚為天人
同埋播之前已經見到超多好評 我以為會係神劇黎 可能期望高左
review我都係睇例牌啲大sites,黎黎去都係果班critics
發覺7-8成佢地話好睇果d都唔會太差,瘋狂吹奏果d就真係都會幾好睇
口味差唔多既話我覺得值得參考
我記得舊年年頭係到討論過類似既野(影評,russian doll)
我都入左loop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞