美劇集中討論區 (32) His Dark Materials | Rick & Morty S4

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
有睇reddit
呢個theory夠痴線我鐘意
雖然應該唔中
We’ve been led to believe that Dorothy is the delusional and crazy one and we’ve wondered if it’s Sean, but what if we are seeing Leanne’s delusions and multiple personalities? Dorothy is her alter (same shoe size) and she made up Sean from one of her dolls (same shoe as Uncle)? At this point, I’m guessing Leanne was abused by an uncle (maybe killed him), had a child, and maybe hid the child somewhere and she’s been hypnotized by a therapist trying to peel back the layers and find it in a safe place. So many things about this episode sounded like a therapist interviewing a patient and gently coaxing them to the right conclusions:

1) the doll is...”your husband” says the uncle, then we see it on a mobile

2) “a child’s place is with its family” surely he was talking about a baby (maybe Jericho) and not Leanne

3) “How old were you when she died Dottie?”

4) “I’ll bring your Aunt May. You can’t say no to her”

This is all starting to sound a lot like Identity.
你唔講我都唔認得佢原來做過GOT
個style差咁遠
寫劇本條友寫得唔好改編得差
睇睇下都睇哂咁滯 會追埋佢聽日都finale
係幾平淡,太表面唔會令人好投入
不過ruth wilson真係做得好好
變左兩隻肥熊隻揪
除甲我當佢地玩命決一死戰 都算啦
但跌落街反而想佢解釋下
外景好似annihilation
室內又好有ex machina味
myrcella
主角光環當解釋左
你話有女巫救左佢都好(雖然我都知好爛)但總好比佢咁樣跌落黎都無穿無爛好
睇左幾集the witcher. 究竟有冇人可以話比我知伏定唔伏 雖然so far睇都重還可以(可能我冇睇過書 覺得好難入戲) 不過當睇下中古世界都幾正
同埋bear fight果幕見reddit d人都屌得好勁吓
Armoured bear唔戴armour打交
好似話本書入面套甲先係重點
變左兩隻肥熊隻揪
除甲我當佢地玩命決一死戰 都算啦
但跌落街反而想佢解釋下
主角光環當解釋左
你話有女巫救左佢都好(雖然我都知好爛)但總好比佢咁樣跌落黎都無穿無爛好

頂 一樣
心諗其實話個witch幫左佢我就眼閉
但結果零解釋 捽下心口就當冇事
冇睇過書冇玩過game
第1集睇左一陣就唔想再睇落去
HDM Finale個個瘋狂讚緊
同路人 當background tv開住黎睇 唯一賣點係超人做到幾好 (同時心諗你幾時除衫)
睇左幾集the witcher. 究竟有冇人可以話比我知伏定唔伏 雖然so far睇都重還可以(可能我冇睇過書 覺得好難入戲) 不過當睇下中古世界都幾正
冇睇過書冇玩過game
同路人 當background tv開住黎睇 唯一賣點係超人做到幾好 (同時心諗你幾時除衫)

握個手先
想知邊個位henry cavill有床戲/打得最勁,想淨係睇下果幾分鐘就算
聽講好似話3,4集左右會好睇d
但ep1半集已經忍唔住熄左
熄左之後覺得佩服got s1當初個起步世界觀咁大咁複雜 又多人
都可以有吸引力到令我睇落去易入口又投入到

相反呢套一開始瘋狂拋d terms出黎又time jump
本身係fans可能睇得幾開心
但唔係死忠 我表示完全唔care班角色同劇情做緊咩同埋暫時都冇乜興趣投資時間繼續睇落去
非死忠,有玩game睇左集都唔覺套野有咩咁正
女角又醜 成套野又灰濛濛咁
估唔到咁多人踩WITCHER
BTW 我覺得女主好撚靚
冇睇過書冇玩過game

握個手先
想知邊個位henry cavill有床戲/打得最勁,想淨係睇下果幾分鐘就算
熄左之後覺得佩服got s1當初個起步世界觀咁大咁複雜 又多人

但唔係死忠 我表示完全唔care班角色同劇情做緊咩同埋暫時都冇乜興趣投資時間繼續睇落去

竟然好似見好多fans都鐘意套野
可能睇多幾集你會覺得好睇
估唔到咁多人踩WITCHER
BTW 我覺得女主好撚靚

黑頭髮果個?
睇過ep1少少我覺得ep1短髮條女都唔算太差
好摟屌咁樣 之後同超人係咪有床戲
睇完apple新嗰兩套先,起碼個Cast值得睇落去
冇睇過書冇玩過game

握個手先

竟然好似見好多fans都鐘意套野
可能睇多幾集你會覺得好睇
睇完apple新嗰兩套先,起碼個Cast值得睇落去

witcher我應該未必會返去睇
疊埋心水等埋you s2
個心已經飛左去2020 1月啲劇度
2020有咩新野必睇
你睇埋先啦
Mr Robot完左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞