美劇集中討論區 (32) His Dark Materials | Rick & Morty S4

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
個人認為好正,但外語片應該冇一套贏到Parasite,加上美國好似limited release,應該好多人未睇
睇完dare me第一集
覺得唔似pll
pll主線話係查搞主角嘅幕後黑手,但通常都係講班主角有新歡同family drama

dare me 第一集雖然淨係講啦啦隊同主角嘅background,但個Tone唔似會變到pll咁

話係teen drama加懸疑,搞到我睇果陣成日以為下一幕會有人死
Beth開槍果幕同埋最尾返去山搵電話都似有人會死
返去山果段個setup真係好似會發現屍體,點知係發現miss偷食

addy已經唔係幾like beth喺表演想整到人失手
估過多一兩集beth同addy會反面

仲諗住miss最後會叫abby做企最頂果個,點知係有份起球場嘅人個女

beth似係冧abby,佢地沖涼果幕,beth望abby嘅眼神

去Tumblr睇,已經出咗ep2了
等出中字先睇
又有同好
希望Golden globes有奇蹟出現
美國wide release係2月14的確有好多人未睇
等中字
我都以為係有屍體,點知係撞破coach,完全無諗過
俾老闆個女做center睇得出coach好有手段咁

好想睇coach同Beth鬥痴線
捉人大脾真係好撚仆街
tbt,我想佢再仆街D,但next level就係殺人
marriage story都唔係好灰姐
你睇到有D位佢地仲係關心對方
唔知係咪西人先得
至少我父母唔得
完全唔似
緊係唔撚係啦,我係以為有sheshe睇
依家見佢劇情又無咩,又無....
睇下癲婆囉
其實你地對13rw有咩偏見
係咪得我覺得S1無問題
我都覺得s1無問題
但可以唔洗有S2,S3,好似套劇紅就夾硬做多d咁
當時睇完S1已經覺得好完滿,知有S2完全冇興趣
我都無睇S2S3
我細個睇過書,好短,1個下晝睇晒
S1內容係豐富D,睇完劇睇多次書都覺劇好D
上面果D 偏見好明顯係講埋S1
我都淨係睇左s1,幾好睇。但冇d人講到咁神
呀教練叫果條女做top 但搵beth負責托佢同叫條女玩命冇乜分別
睇哂兩集Dare Me

今集最尾果幕...
睇黎下集就黎料

其實癲婆都幾慘
自從Coach黎左之後
冇左個best friend/crush
冇得做top girl
仲要俾佢最討厭嘅fetus做top girl

Btw Coach勁索 想點
coach個樣其實都幾後生
睇左ep2
我覺得條女未來仲有機會比佢整跌
好似ep1有幕好多血成地都係牙
可能條女仆街撼落地甩哂d牙

睇個勢應該會再仆街d
但可能又講佢慘慘地搞到會同情佢
未睇 套you 未睇晒 見聖誕又搵左d 聖誕愛情片睇
euphoria 好睇呀 最尾成個mv 咁 真係唔錯 我覺得咁先似而家d 學生
euphoria最尾真係mv啦,啱晒Zendaya
聖誕愛情片睇咗咩?龍媽果套?
唔係 d 舊野 netflix 好多個d 咩 王子公主聖誕外出扮平民個d 老土野 可能真係太dry

好多美劇唔係netflix 既都要下年先有新
(睇緊 Modern Famipy,911,bless the mess)
講起真係要多謝netflix 呢d 日子一條友都叫有野睇
早排位套戲Murder Mystery 我覺得幾好笑,我想佢拍落去
有無睇marriage story
雖然唔係好岩聖誕睇

去netflix開blue valentine再加marriage story直落
新一年即刻決定單身
果個scene好似睇before midnight咁
嘈嘈下都唔知嘈緊乜,勁撚petty
雖然我都試過幾次....

覺得blue valentine灰過marriage story好多
睇完一次以後都唔想再睇
marriage story都唔係好灰姐
你睇到有D位佢地仲係關心對方
唔知係咪西人先得
至少我父母唔得

marriage story係幾窩心+遺憾
亞洲人係冷漠啲
覺得咁既氣氛一定有sheshe
癲婆beth鐘意黑妹
睇哂兩集Dare Me

今集最尾果幕...
睇黎下集就黎料

其實癲婆都幾慘
自從Coach黎左之後
冇左個best friend/crush
冇得做top girl
仲要俾佢最討厭嘅fetus做top girl

Btw Coach勁索 想點

EP2有個位睇到有d尷尬
不過最尾果幕幾正
癲婆屋企都好慘
但個老豆講笑咩 邊有可能仲住喺對面街
今集睇佢部電話果度 全部都係佢同黑妹
黑暗元素 係唔係出得第一季?
下季有冇公佈幾時出
2020年尾
終於開始睇9-11 Season 3
除左netflix個批美劇之外 仲有冇推薦下
HBO個D NETFLIX又睇唔到
一山還有一山高
Joe啲心聲真係好痴線!會唔會外國人好多都係咁
睇完最尾再諗諗呢個反轉都唔突兀仲笑9 joe
如真係仲有S3希望S3完算 無S3都好
我覺得s3 再玩大d 之後將joe繩之於法就掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞