美劇集中討論區 (32) His Dark Materials | Rick & Morty S4

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
r/tv太多人,好難搭爹
想hate-watch去9GAG圍爐好
D人好撚toxic
其實#1有無人睇
太多圖,唔想等load
估唔到佢係IG-11
之前thor 3 都估唔到佢係石頭人
this is the way
我都係
睇imdb呢幾個月出左好多劇
apple tv 果D都無開
最後果集精彩到又好笑,打戲又好睇。最後見到原來係taika導就明了。btw 佢套jojo rabbit都好正
我睇架
等正式上映會上睇
優先場成日都夾唔到時間...
想早d睇都唔得
集集都好睇,質素差少少既episode都係中上
缺點...無乜,太短囉
shootout都係正常sw水準,睇得幾爽
故事 simple and complete
可能你上reddit 都有見到the mandalorian vs the witcher
咁好顯係mandalorian好睇D,但依家好少諗起
反而係成日諗起witcher,可能有D位比較深刻D
例子: 好(男女主角感情線) ,差(屠龍)
睇到第4集,點解中間會有個break嘅?? (依家美國播到第10集)
Wiki話有18集對上一集已經係2/12/2019
有d台聖誕果期唔播劇
20 HBO Original Programs to Be Excited About in 2020 — ‘The Outsider,’ ‘Perry Mason,’ and More
https://www.indiewire.com/feature/hbo-series-2020-new-returning-shows-the-outsider-westworld-euphoria-1202199881/

HBO spring係咪有少少癲
The Plot Against America (the wire班底)
Barry S3
I Know This Much Is True (blue valentine班底)
Westworld S3
The Undoing (bll班底)

FX/HULU就Mrs America / Devs / Little Fires Everywhere
仲有KE S3回歸
3/4月全盛期一個禮拜可以追幾多套劇
Russian doll review好好?我冇睇呢套d review
好睇嘅,起碼我睇晒通常頭幾集我唔太鍾意就會棄個故仔幾有趣,ending都唔錯,係男主角好路人樣
拿我唔係話佢差
其實係ok,合格既
主要問題係predictable,無驚喜
頭兩集已經拖
男主角出場已經估到後面點發展
結局中埋
所以我無咩感覺

可能你無睇過groundhog day,
Happy death day呢d
你要出呢d,至少要好過佢地

妓女尚可信,rotten tomatoes萬不可信
我果時睇Russian Doll都唔明點解d media讚得咁勁
套野叫做不過不失
睇過Happy Death Day 所以故事唔算新奇
我記得舊年年頭係到討論過類似既野(影評,russian doll)
我都入左loop

年經式討論
咁唔洗睇spinning out lu
作者特別提到Beth個演員做得好好其實唔知點解有d驚過多幾集會唔好睇而家個心定一定
review都好睇?我睇劇洗鬼佢教
fake news cnn咁樣講the witcher
'The Witcher' swings into action as a weak 'Game of Thrones' wannabe
https://edition.cnn.com/2019/12/20/entertainment/the-witcher-review-trnd/index.html
結果點啊?
Review幾好呀 當掃地雷 / 套劇幾好睇都大約有個譜
如果本身期待緊 見到多好評又會J多兩錢重
雖然想睇果堆都係自己睇完個感受最緊要
但事前有review分數參考下幾好 通常整體加埋個分都未至於同實際差好遠ok信得過
不過劇黎講 重點一定係寫review條友睇左幾多集

老老實實witcher低分係正常
依家上reddit睇返d人冷靜返客觀賽後反應
都彈返套劇S1有好多問題
果D問題其實你自己睇得出啦
更何況呢D文根本無內容
你睇完佢個評分,再入去睇篇文,其實係廢話黎
連reddit是但1個top comment做既分析都比唔上
反而睇觀眾評分仲可靠少少
我鍾意睇,大把人鍾意睇,話之佢咩分

review通常我係賽前睇下 所以唔會好認真睇同埋多數就咁睇個分
真係有興趣先會睇埋篇野
reddit都好多打手 入返果套劇subreddit成日top comment都係有讚冇彈
彈果d比人downvote哂
相反 唔係幾鐘意睇觀眾評分好多都係死忠圍爐推高個分
依家我見多數都係d人係到搞爛gag
唔講以為自己上緊9gag
無錯,subreddits全部都係超級圍爐集中地
尤其係政治果d

所以劇睇反應我多數睇r/tv客觀啲
r/tv太多人,好難搭爹
想hate-watch去9GAG圍爐好
D人好撚toxic

r/tv除非係live post/冇乜討論位既post
如果唔係都ok架成日覺得時差先係搭唔到爹主因
趁返工無聊又開始準備執定下個post第1頁啲圖
終於2020
放埋mr robot入神枱位先
其實#1有無人睇
太多圖,唔想等load

儲左成年先會金剛棒咁 一開始果陣唔係咁多圖
表面上裝飾下
實際上係我方便用黎睇返黎緊大約有咩睇 / 睇過咩
之前講2019 我都係去返page 1望下先記得自己睇過邊套
廢老mode 唔望返會唔記得
岩岩睇完 唔明佢做咩d人會唔見哂 又可以回復正常
Russian doll review好好?我冇睇呢套d review
好睇嘅,起碼我睇晒通常頭幾集我唔太鍾意就會棄個故仔幾有趣,ending都唔錯,係男主角好路人樣
拿我唔係話佢差
其實係ok,合格既
頭兩集已經拖
結局中埋
所以我無咩感覺

我果時睇Russian Doll都唔明點解d media讚得咁勁
套野叫做不過不失
我記得舊年年頭係到討論過類似既野(影評,russian doll)
我都入左loop

年經式討論

淨係記得最尾好似係兩個主角解開左d心結
同埋係有平行世界唔同世界ver既主角喺條天橋底交錯左一下

好似係咁太耐已經冇乜印象
Fargo Season 4 Teaser Trailer
Spring 2020

https://www.youtube.com/watch?v=m5Yt1de5r5Q

嘩屌FX spring哂冷
正式宣佈HBO vs FX/Hulu spring世界大戰
未睇過 網上評價好高
S1 S2世界級
等我幫你訓練下記性
試下數MBF人物,家庭計
例:lenu 屋企=3人 - 父母,佢自己
你講下其他屋企
-無對白果D老臨細路唔計,同劇情有關先算
-唔一定要講名,特徵/職業就得
-唔準google,憑記憶

做完先睇我果個
都無咩印象,好似係...佢地人生好多問題,果D問題就變成
另一層自己,包住本身果層,好似russian doll咁,愈疊愈多
跟住男女主角幫對方解決問題->拆公仔,拆到最本身果層(真我)
就停左個loop,如果問我點解會有個loop,我真係答唔撚到
點解兩個世界可以互相影響,我都唔記得左
趁返工無聊又開始準備執定下個post第1頁啲圖
終於2020
放埋mr robot入神枱位先
其實#1有無人睇
太多圖,唔想等load

儲左成年先會金剛棒咁 一開始果陣唔係咁多圖
表面上裝飾下
實際上係我方便用黎睇返黎緊大約有咩睇 / 睇過咩
之前講2019 我都係去返page 1望下先記得自己睇過邊套
廢老mode 唔望返會唔記得
等我幫你訓練下記性
試下數MBF人物,家庭計
例:lenu 屋企=3人 - 父母,佢自己
你講下其他屋企
-無對白果D老臨細路唔計,同劇情有關先算
-唔一定要講名,特徵/職業就得
-唔準google,憑記憶

做完先睇我果個

冇google過
但一睇你果個明顯fail
雜貨鋪肥仔仲有個細佬 細佬係鐘意lenu
酒吧兄弟老豆老母有出過場
返去背熟先再黎挑我機

你應該問我班人叫咩名
一個都答唔到
成套野淨係up得出lenu同lila 其他全部用花名叫
拿我唔係話佢差
其實係ok,合格既
頭兩集已經拖
結局中埋
所以我無咩感覺

套野叫做不過不失
我都入左loop

年經式討論

淨係記得最尾好似係兩個主角解開左d心結
同埋係有平行世界唔同世界ver既主角喺條天橋底交錯左一下

好似係咁太耐已經冇乜印象
都無咩印象,好似係...佢地人生好多問題,果D問題就變成
另一層自己,包住本身果層,好似russian doll咁,愈疊愈多
跟住男女主角幫對方解決問題->拆公仔,拆到最本身果層(真我)
就停左個loop,如果問我點解會有個loop,我真係答唔撚到
點解兩個世界可以互相影響,我都唔記得左

記得幾清楚
但男女主角最尾係咪生活喺同一個世界
呢個我已經唔記得
我剩係記得有個同班肥仔鍾意lenu,但原來係水抱黎
跟住呢,bully肥仔老豆好似係大佬黎,佢搞到窮仔老豆坐監
佢自己又好似死左,唔記得邊個做鳩佢
又唔知邊個啊妹同酒吧細佬一齊,係架車到好親熱
呢D你記到,但S2 劇透可以唔記得晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞