美劇集中討論區 (32) His Dark Materials | Rick & Morty S4

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
睇左幾集the witcher. 究竟有冇人可以話比我知伏定唔伏 雖然so far睇都重還可以(可能我冇睇過書 覺得好難入戲) 不過當睇下中古世界都幾正
冇睇過書冇玩過game
第1集睇左一陣就唔想再睇落去
同路人 當background tv開住黎睇 唯一賣點係超人做到幾好 (同時心諗你幾時除衫)

握個手先
想知邊個位henry cavill有床戲/打得最勁,想淨係睇下果幾分鐘就算
聽講好似話3,4集左右會好睇d
但ep1半集已經忍唔住熄左
熄左之後覺得佩服got s1當初個起步世界觀咁大咁複雜 又多人
都可以有吸引力到令我睇落去易入口又投入到

相反呢套一開始瘋狂拋d terms出黎又time jump
本身係fans可能睇得幾開心
但唔係死忠 我表示完全唔care班角色同劇情做緊咩同埋暫時都冇乜興趣投資時間繼續睇落去
非死忠,有玩game睇左集都唔覺套野有咩咁正
女角又醜 成套野又灰濛濛咁

竟然好似見好多fans都鐘意套野
可能睇多幾集你會覺得好睇
睇完apple新嗰兩套先,起碼個Cast值得睇落去

witcher我應該未必會返去睇
疊埋心水等埋you s2
個心已經飛左去2020 1月啲劇度
The witch其實好睇過Got我認為
睇劇都要夾口味既 正如got都有人話係垃圾
不過時間線亂係真 但平鋪直敘又好似悶親人
同埋要濃縮劇情先搞到咁
第7-8集先會歸納所有前因後果 係趕走一班客既
選角係差既 不過都係睇超人姐
咸濕鏡頭唔多 我覺得合家歡左 同埋仆野情節太多會好無謂
你有心可以等埋The Witcher 2先睇都唔遲 因為今季算係前傳多過正篇

雖則都好難直接將got同witcher比較
got character driven啲 心計野政治權鬥多過fantasy
witcher就正宗魔法世界動作歷險
可能我都係偏got果type 但覺得got起碼開頭有耐性settle左班角色
慢慢令班觀眾熟個環境先 (可能都會因為咁所以有某班人覺得悶)
witcher一黎就好似急到瀨 學你話齋趕走一班入門客
感覺呢套都係fans向多

witcher s2出果陣魔戒都應該差唔多播
到時又有得比較
利申 鐘意魔戒
估唔到咁多人踩WITCHER
BTW 我覺得女主好撚靚

黑頭髮果個?
睇過ep1少少我覺得ep1短髮條女都唔算太差
好摟屌咁樣 之後同超人係咪有床戲
你睇埋先啦

本身唔係極度鐘意high fantasy野
唔係原著fans
主力想睇高質劇情
除左超人仲有咩理由要開呢套
睇左ep12
未睇13

講定先

都唔係好急姐,成集睇到恰眼瞓,就係等佢打交
應該又係好似mandalorian咁,集集做任務
果D咩政治心計都係唔洗諗,有都係柒
我都有諗起魔戒,到時又係睇佢做任務就好笑
上次放假由e5一口氣睇到e11
係時候
平安夜
睇左幾集the witcher. 究竟有冇人可以話比我知伏定唔伏 雖然so far睇都重還可以(可能我冇睇過書 覺得好難入戲) 不過當睇下中古世界都幾正
冇睇過書冇玩過game
第1集睇左一陣就唔想再睇落去
同路人 當background tv開住黎睇 唯一賣點係超人做到幾好 (同時心諗你幾時除衫)

握個手先
想知邊個位henry cavill有床戲/打得最勁,想淨係睇下果幾分鐘就算
聽講好似話3,4集左右會好睇d
但ep1半集已經忍唔住熄左
熄左之後覺得佩服got s1當初個起步世界觀咁大咁複雜 又多人
都可以有吸引力到令我睇落去易入口又投入到

相反呢套一開始瘋狂拋d terms出黎又time jump
本身係fans可能睇得幾開心
但唔係死忠 我表示完全唔care班角色同劇情做緊咩同埋暫時都冇乜興趣投資時間繼續睇落去
非死忠,有玩game睇左集都唔覺套野有咩咁正
女角又醜 成套野又灰濛濛咁

竟然好似見好多fans都鐘意套野
可能睇多幾集你會覺得好睇
睇完apple新嗰兩套先,起碼個Cast值得睇落去

witcher我應該未必會返去睇
疊埋心水等埋you s2
個心已經飛左去2020 1月啲劇度
The witch其實好睇過Got我認為
睇劇都要夾口味既 正如got都有人話係垃圾
不過時間線亂係真 但平鋪直敘又好似悶親人
同埋要濃縮劇情先搞到咁
第7-8集先會歸納所有前因後果 係趕走一班客既
選角係差既 不過都係睇超人姐
咸濕鏡頭唔多 我覺得合家歡左 同埋仆野情節太多會好無謂
你有心可以等埋The Witcher 2先睇都唔遲 因為今季算係前傳多過正篇

雖則都好難直接將got同witcher比較
got character driven啲 心計野政治權鬥多過fantasy
witcher就正宗魔法世界動作歷險
可能我都係偏got果type 但覺得got起碼開頭有耐性settle左班角色
慢慢令班觀眾熟個環境先 (可能都會因為咁所以有某班人覺得悶)
witcher一黎就好似急到瀨 學你話齋趕走一班入門客
感覺呢套都係fans向多

witcher s2出果陣魔戒都應該差唔多播
到時又有得比較
利申 鐘意魔戒
都唔係好急姐,成集睇到恰眼瞓,就係等佢打交
應該又係好似mandalorian咁,集集做任務
果D咩政治心計都係唔洗諗,有都係柒
我都有諗起魔戒,到時又係睇佢做任務就好笑

M字頭巴打久違上水有冇見到早幾頁我召喚你
覺得急可能因為佢係咁講d terms未聽過,又唔知backstory咩事
一黎就3個主角唔同timeline交錯 好似大貪左啲 (反而westworld s1果隻就接受到)
恰眼瞓等睇打交有同感本身觀望緊已經未係太大興趣 仲要dunkirk式跳黎跳去

魔戒講返前傳 見返D角色young ver都幾有興趣
Mr Robot完左
睇左ep12
未睇13
上次放假由e5一口氣睇到e11
係時候

好多S1伏線喺個finale出現返
證明佢真係一開始就plan定finale點寫
個finale都係...
見好多人之前屌開既人都話呢個finale拍得好
你好似keep住都係麻麻地呢套 會唔會棄
套劇主角個光環太勁
Finale都要係咁飛住黎睇
睇黎s2都係不了
睇S2
Final好似拍左啲大家都知既野就完左
留名先 .而家播緊既只追 Modern family 同rick and morty
doll face 睇完 太girls talk
the expanse 睇又要等下年
同埋一堆舊劇

the good place 好似唔岩我

dark 係唔係真係好正? 我聽唔係太聽得明既睇得好無動力
apple 個d 我都無咩興趣

M字頭巴打久違上水有冇見到早幾頁我召喚你
覺得急可能因為佢係咁講d terms未聽過,又唔知backstory咩事
一黎就3個主角唔同timeline交錯 好似大貪左啲 (反而westworld s1果隻就接受到)
恰眼瞓等睇打交有同感本身觀望緊已經未係太大興趣 仲要dunkirk式跳黎跳去

魔戒講返前傳 見返D角色young ver都幾有興趣

無追過po,懶,呢排又少追劇,都係睇下mr robot,rick and morty
其實呢套都係見超人做主角先睇,其他人做就未必
s1 d細節都唔記得晒啦
係主線囉,到依家我都唔係好記得s3講過咩
等我睇埋果2集先
Dark個人覺得幾正
我諗其實個趣味係個啲人物關係 我係一次過睇哂S1S2所以都唔覺好亂 睇落好似好複雜但一啲都唔複雜

睇完atypical想睇下呢度有無人再介紹呢種劇 喜劇?Casey好正 搞到我都想剪佢個髮型
Dark好正
個人覺得Netflix原創黎講可以係Top 3
玩time paradox玩到淋離盡致

??
發覺呢套野都幾鐘意殺細路
睇哂S1到時應該都會望下S2見個個話之後開始先係戲肉
HDM Finale個個瘋狂讚緊
個finale都係...
見好多人之前屌開既人都話呢個finale拍得好
你好似keep住都係麻麻地呢套 會唔會棄
開完Portal 之後點?
黑人去精靈世界
主角走去人類世界?
跟住人類征服全宇宙咁樣?

睇到最尾以為佢兩個會喺條隧道相遇
屌又拍呢D片
好撚恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞