Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
香港地真係無咩供應商好揀
比我唯有揀pccw
Router訊號指向性其實係偏向下
放置高位一係係最佳
我都係睇中一個medem出哂nowtv 同上網
轉左pccw

用app一個號 睇哂nowtv同pccw
我唔知你分開左會唔會2個賬號

申請pccw個時要同sales 講要一個modem出哂nowtv同上網

巴打你幾錢個月
我簽3年每月152蚊 有2樣禮品送
太古城區

我自己用開舊款netgear (wndr3700),都幾穩定
最近幫屋企人買router, 諗住都係netgear

要求唔高因為佢條line 得8M, 都係放工用吓ipad手機上網咁
諗住平啲唔使上R7000, 想問R6260 夠穩定嗎 ?
我以前都用8M
直接cut左屋企個寬頻
join無限plan/玩卡
手機share比ipad好過啦
8M連睇youtube1080p都唔掂
唉我同佢講咗上 HKBN/smartone 100M/1000M 重平過 CSL 8M,不過可能遲啲先同佢攪
之前都有諗過簽now,但係一見到係要插隻屎為就pass
而家簽左3, $99 一個月1000mb
asus rt-ax3000 有冇巴打用緊?
呢隻掂唔掂?
我未試,Netvigator後日生效,啱啱先拎隻Router 86U
Nowtv modem應該攞唔到IP
Nowtv插左modem應該都自動波
已入手86U
原來Netvigator果邊已經啟動左服務,跟返1樓既設定測速呢個速度正唔正常?
iPad嘅mytvsuper點block?
Block 左 link app都仲上到
想問吓咁多位,我用netgearAX4 電話同desktop都連到,惟獨是laptop連唔到,連嗰WiFi 都search 唔到可以點搞
係咪部laptop唔support wifi6
但係wifi6唔係都會向下兼容咩
想請問一下,用lan線連上到網但電話detect唔到wifi,係咪姐係router壞咗?
正路係
不過如果router set左ax only應該會唔得?
我自己用緊ASUS 86U無AX router我都唔sure
同埋AX4好多苦主 不過都係話斷線多唔係連search都search唔到
斷線我又冇喎
你係經router條lan線上到網? 咁有無試過除左手機,其他devices de唔detect到wifi?

同埋可以reset部router再試下
新屋裝修緊,因為係舊樓上手業主裝修過,宜家廳有兩個網線洞,所以想問下點樣分邊個係原裝入屋位?
會唔會係部laptop壞左
試下手機share wifi連唔連到?
laptop無壞就試下Reset部router
試下無加密搵唔搵到先
聽朝試試先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞