Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
Check check條線係咪cat5e或以上先
Cat5行唔到1000M
點解啊 ching
rax40用家表示 月尾出糧就轉Rax80
到時再包膠
check過 肯定條線係行到1000M既
一開始都行到1000M用過一排
之後第2部機都換左條線 上網check過speedtest行到1000M
今日download野見得10MB/s睇返就發現第1部機原來行返100M
Rax40行ac好慢
個人鍾意留意老外嘅評價
AX88U 應該比較common
唯一一部AX router有third party firmware: merlinwrt
老外好重視軟件開發
唔該曬 巴打
從spec同軟件層面睇,穩定性應該牙石會好啲
不過實際上係咪就唔知啦
Ching 想問多句
如果1000mb線 經過router出嚟仲行唔行到1000mb

其實置頂已經預設左
所以應該冇問題
如果本身行到 但行行下突然唔得又唔多正常
我都用緊86u 行緊icable 1000M
無試過咁樣情況
巴打有無試過reset部router?
無錯
衰支那牌子 硬件質量參差 軟件廢 幫中共做疆屍ddos連登
巴打們小弟有問題
黎緊轉pccw 1000m打算轉router 用mesh
屋企長方形
多牆
Device 大約10部
頭痕緊揀rbk50定linksys
仲有想問下係咪唔用得美森貨
電壓唔同
linksys 岩岩出個隻mr9000x 買兩隻做mesh 仲平過rbk50
lm, 都係屋企長方形 多牆 800sqft 到
係咪都係用mesh 較好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞