Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
未連到啊, 1日就送到
呢個?但搵唔到86U
https://www.asuswrt-merlin.net/
300呎都係玩返多天線算喇
比多少少ax router
Ea9350 2k有找 夠晒你用
mesh 成套換一勞永逸參考置頂睇係邊款岩你
副機著咩燈?係咪副機放太遠?
我今日買完而家緊

個Router都幾熱,係咪正常架

利申:Router (Asus RT-AC66U B1)
想問下ea9350個range同ea8500比,會唔會好好多?
同埋2.4ghz同5ghz係咪同一個ssid自己識轉?
唔係呀
你果條link啱㗎喇 係官網下載嘅main site
幾多度?
Cpu:68-69度
正常
因為摸落去仲熱過用TP-link
副機無著燈 不過我iphone 7 plus 連到副機 但係macbook pro就無連副機,淨係連主機
始終高效能一啲
而且手感姐
要用電腦搞,唔搞住
麻煩晒
我嗰邊網上行 除咗bt 之外download window或者steam更新game有時都去到9x-10x MB/s
兩部唔同製式好難比較, 但係9350就有5hz 10hz,專for遠距離傳送
另外9350 2.4同5ghz係分開ssid,8500 可以分開可以合併 ,但我建議買9350戰未來
多謝解答
我用緊8500,覺得個coverage差少少,所以諗緊升唔升9350好
巴打有冇1000內
我琴晚用apple tv轉去5Ghz sppedtest都有400MB 係咪算好?
就快要買router, budget 2k, 係唔係買ASUS ROG Rapture GT-AC2900最好?
定係有更好選擇??
屌我用68u 都係
用Apple tv睇Netflix 成9日 起晒格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞