Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
請問linksys EA6350 點睇V幾? 打算flash dd-wrt
想買隻support 5ghz 的WiFi 手指 有冇推介
本身router 用緊Orbi rbk23
手指用返Netgear 好定係其實冇所謂
如果Netgear 的話 A6210定A7000好
Rbk23係400+866+866
A6210係300+867
A7000係600+1300
其實係咪A6210夠用?
 想問如果想係router set nordvpn,係咪要逐個server 整?
同埋connect 左去vpn 之後,上唔到d block 左外國ip ge 網,應該點set
冇所謂嘅,ram當然要嚟用,唔通睇咩?

佢有SWAP設置咗,如果有插SD Card嘅話,唔夠ram就會用SWAP釋放ram出嚟,放心
係,vpn client逐個設置
咁我慢慢搞啦

但係上左vpn 之後上唔到d block 外國ip ge 網,點搞?
換個server
但係如果個網只接受香港ip呢?
唔明? 如果係網站block咗IP,換個唔block嘅就得,冇其他方法
仍然係講緊tvb
琴晚set 左個us server 之後就上唔到mytvsuper
呢個一定要整埋先
新po 留名
google wifi
水貨
三隻版拆開賣
淨係要一隻有冇伏?
想問下如果部NB唔係AX(部機2件前應該9成唔係)係咪加隻AX嘅RECEIVER就行到?

如果係可能連AX ROUTER一齊入埋
ac58u 定 r6260 好?thx
屌個走廊冇電制 係咪用咩都冇用
個router 係廳
我係房用緊extender 吊命
係就ac58u or ea6350v3
r6260 用mtk u
你部nb 可以換wireless card? 換到就買張intel ax200 加落去就得
我Ax92u, 1G Netvigator
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞