Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
Netgear 官網做緊優惠,佢隻Orbi AC2200屌唔屌得過?
屋企用緊HKBN 1000m
係咪兩隻唔同firmware?
Rbk20?
1樣都係最新firmware
試下reset?
想換router

有咩推介,想簡隻可以block TVB website嘅
但係RBK20同43個價差咁遠既
剩係多左兩個插頭?
可以咁講,係rbk20減價姐。我上年買rbk23大約2700
RAX40 - AX4 vs 86U點揀?
定係直上rbk50好呢
見佢一口氣減成千蚊, AC3000同2200分別大唔大?
我上網見話速度上冇分別, 剩係coverage 有分別?
你屋企幾大使唔使用到rbk50咁勁抽
1000多d咁啦,不過係長方型
依家用緊個隻router 入到房就收唔到
我同你差唔多,你睇下第一頁floor plan。擺位差唔多
所以巴打你覺得2隻(AC3000), 定係3隻(AC2200)好?
話左啦 orbi fireware 經常出事
3隻好啲
Ok, thanks bro
must be ac86u. Don’t choose rubbish rax40
唔急用就等WIFI6+WPA3降到合理水平先入手啦
而家router係處於過渡時期
唔值得投資太多
老灣巴 好肯定再補充 千萬唔好買ax-4
咁決定86U了,夠晒做,同埋裝Netvigator果陣送條Cat5e 3M用嚟駁Router WAN有冇影響?
無問題既 cat5e夠做 1000m無問題
提早同Sales講3日後生效,頂唔順HXXN
本身有裝nowtv,唸住係nowtv條Fiber分多條出嚟比上網,點知係重新再拉多條Fiber依家有兩個屎為Modem搞到電視櫃勁撚多盒
BTW 其實放Router係咪放最高位會好啲,之前放電視櫃,依家唸住放廳既高位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞