Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
願聞其詳
想問下Ching

屋企1000mbps 用netgear or asus ax11000

或者 asus ax3000

係唔係最多跑到7xx mbps

同埋想問Netgear 同 asus邊個好啲!
買高通u 心理上都點都好過聯發科既
netgear r7000以下既型號(非nighthawk)都係用mtk cpu 而且得2年保養,所以如果唔係r7000或以上型號就唔好買
但asus ac58u linksys ea6350v3 雖然係入門型號 但起碼用高通u 唔快但穩定好多
我之前試過
你要打去netvigator到叫人幫你reboot
用咩手機?
你唔係試過直出pc 有1000咩
想問下公司行domain
如果想插隻usb adapter 落部desktop做熱點 share wifi 係咪冇可能?
屌佢地老母成日整D假線出黎。條線標住5e。但係得4條芯
求賜教
想問下部機一down game 過百mpbs 就會斷線 有無解決方法
無limit 無開Qos
Router用緊中移動送果隻GS2210
pish
呢個router由支鬼移動develop, 監測住見用量高咪斷吓線,68蚊1000M家居寬頻唔超賣點為皮? 支共補貼都要圍吓數㗎

冇救
唔該巴打先
想問多樣野就係 我部xs max 連住5GHz 個wifi 會無晨晨斷線(訊號滿格,但上唔到網) 連2.4G果個又無問題 想問埋點解會咁?
4嚿水送嘅支產router,乜嘢問題都會有,作為家居網絡第一度防線,用7-8嚿水買個好啲嘅非支產router,用上最少4、5年,何必走去嘥時間研究佢?

換router解決晒,支產router賣得平,好似硬件好勁,其實其他部份用垃圾元件,電阻電容嗰類,咪唔穩定,firmware更加垃圾,只會花時間搞啲監控嘢
換ISP換Router
貪平用支國貨無好野
President Xi is watching you
代價由私隱付出
thx
thx
講得無錯 router錢真係唔好慳 唔係就比錢買難受
駁router個條線唔知係假線定壞左
你唔係用返 直出果條試?
有無人買左rbk 50 成日斷線 (iphone)
明明隔離房之前收得好好, 1update 左 firmware 就出事
個子成日都斷線,反而個母好好
我個n66u仲用緊,當時買唔知1000蚊咁上下,而家第八年,計番嚿零水一年,不過遲啲都會將佢退役,事實已經落伍晒
N66u真係用到會打爛佢既垃圾黎
Fw廢到越改越慢 又斷線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞