Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
清 我想問下google圓型嗰隻買唔買得過
牌子依d野真係夾八字
雖然我個人都係linksys打手
求其行入一間pccw 同佢講話要買就得, 畀錢之後等兩至三日
Search到科訊賣1999,但唔知真定假
你可以打去問下
最穩陣應該係mr9000 x 2
尾房有希望收到5G
想問下mesh係唔係其中一部機插lan,其他機放好位就上到網?
用緊陳年N56U最近成日斷線,加最入間房過左2幅牆本來就收得差,想睇下Black Friday 有冇平平地可以換左佢
基本上係,不過係香港買同亞瑪遜買唔差好遠
買得google 買linksys velop 好過啦
各位大神
請問PPPOE連線模式係要揀邊個???
好人一世平安
依排好似多咗好多netgear苦主 究竟咩事
之前話ax40有問題 依家連ax80都有人出過事
有無影靚相
其實就咁樣velop都應該尾房都收到既,就算連到5g都未必快,加多個係尾房會好啲
其實google真係除左佢個啲生態圈之外,用apple個班好似無咩用
好正呀 最近潛左水,上返水先
有櫻島/日南海岸/鵜戶神宮/西大山站/指宿/神話之里
不過旅行中都好擔心理大 搞到行程都有啲放唔低
咁都無辦法,下次再去玩得開心啲
乖乖巴多唔多日本旅遊?
台灣巴
好想去日本Shoping,唔想搵代訂
日版衫褲鞋香港買唔到,要親自去先有feel,順便落機鋪搵高手調教調教
影得好靚 好想去呢幾個月都無掂過部相機 唉
好細過去過一次 以前讀書去歐洲多,近
用pccw modem出router再出隻ap,有啲機係用lan線插ap上網,但咁樣做個ip會由modem直接派192.168.8.x
有冇setting可以改返由router去幫隻ap派ip
有個問題想問 已經搞左幾日
舊router 無啦啦話用唔到 話搵唔到網絡
但由modem 直出就無事
試過換lan 線都係唔得 以為係router 壞左買左個新router
點知都有呢個問題
由modem 拉線去電腦就上到網
但插router 果時就話搵唔到網絡 連新果部router 都係咁
想問有無巴打知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞