Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
我都唔知係broadband問題定係我隻Velop問題
成日到10點零11點房隻Velop就紅燈 一斷斷幾分鐘
點伏法
係速度問題
Setting 問題
定stable 問題
但係好多鬼佬貪平買
Ddos 美國又唔禁
究竟ddos係堅定流
水貨google mesh三件裝賣$1900,買唔買得過?諗住拎去泰國用
行貨 velop mesh 3件先1600
洗乜買水貨
泰國用兩腳,水貨兩腳啱用d,我拎左去泰國又唔使保養,因為壞左都唔會拎返黎整,我見google出名d
google mesh 應該唔出名
買美版 mesh 囉 要2腳
泰國冇router買咩
明顯係果邊貴到嘔電
amazon買囉 唔知仲有冇平
我見amazon賣$249美金,香港賣1900港紙
同埋想請教下係唔係一定係
Modem->第一隻既Wan->第一隻既Lan->第二隻既Wan->第二隻既Lan to PC

如果我要多個Lan port, Velop 係咪唔岩我用了
好似幾抵,usd200可以買到4隻
velop 冇記錯嘅話 得2 lan port
冇分wan lan 插左自動分
你要多d port 可考慮 加一部switch
唔想就可能 買orbi 啱啲

或者 主router 買隻多port嘅 再加一粒velop
linksys 有隻mr8300 好似係
可以同velop 連接做mesh
睇需要啦
香港買都係1100 2粒
amazon 你買係 美版 唔洗自己換2腳
我原本諗住3隻就夠cover,依家有多隻士啤,請問電壓係唔係220都冇問題?
如果拉到線係咪買佢就ok?
試過
我諗唔關事 不過明天都應該會去買過條再試
但係正常係咪全部LAN port插哂都出到1Gbps
運作電壓 係通用
100-240V 50/60Hz
你ok 嘅定義係咩先
俾埋圖則 研究下
基本上冇包生仔㗎啵
Mesh router玩法係主力訊號復蓋 唔係佢有幾強力穿牆
穿一至兩牆都合理標準 實心牆就乜都死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞