Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
我用緊,冇伏,正
台巴返唔返到黎投票?
放心 都plan到投票前返黎
第一時間一早走投票
用緊EA9350??
WIFI出到幾多MB?謝謝
s10 7xx-8xx,電腦wifi就9xx
想問隔咗一幅主力牆,會唔會都有4-500MB
用緊 wifi唔錯
有冇orbi 用家, 我發現有D 奇怪.
一般用都真係唔覺有咩問題, 都幾快,
但係發現連wifi 個ping 都唔低, 我Orbi 係AP Mode
例如
iPhone XS 經 Orbi ping gateway 都要3-5ms, 有時仲會見到10ms
iPhone XS ping Orbi 兩隻機要20-35ms, 有時仲會上到90ms.
Gateway 經LAN 線ping Orbi 主機 <1ms > 正常
Gateway ping Orbi 隻衛星 5ms > 我覺得可以接受
Gateway ping 連緊 Orbi 既 iPhone XS 要5-8ms.
其實正唔正常?
有冇巴打join左linksys aware
Velop獨有,用wifi黎偵查屋企有冇人同寵物既活動情況

去旅行都可以用wifi去警報,有人入屋就通知我
Ipcam都唔洗用
用緊+1 都穩定
我隔咗一個磚牆一個主力牆都有5xx
唔該巴打,咁都幾勁下
依家有無咩router好用?
本身用ac68u,不過好似係好多年前的產物
依家要買多一個router,新其他定買返ac68u好
幾快喎
佢個功率係幾好嘅, 我住八樓,wifi擺房離窗最遠嗰個角落( 大約兩米), 落到屋企樓下對出大約40米左右小巴站都收到訊號, 快就唔快㗎喇不過都仲用到嗰下好嘢
Asus ac88u vs netgear ax8
邊個最穩定 今個black Friday 買 唔該曬各位大佬

上網睇netgear 2.4ghz 快過 asus 2.4

屋企HKBN 1000mbps
Ax88u
Asus ax88u vs netgear ax8
邊個最穩定 今個black Friday 買 唔該曬各位大佬

屋企HKBN 1000mbps
Asus ax88u vs netgear ax8
邊個最穩定 唔該曬大佬

求救 屋企用緊HKBN 1000M router係asus AC86U
連緊兩部desktop 但係得一部行緊1000Mbps 另一部行緊100Mbps
想問下係咪正常 如果係正常可以點樣掉轉兩部機既連線速度
搞左好耐D setting都搞唔到 試過modem直插PC係行到1Gpbs
一連router就得返100Mbps 就算router淨係插100Mpbs個部機都係行唔到1Gpbs
岩岩買左86U 開心使用中
網上含1000MB
xs max download都有400-450MB
有冇巴打試過amazon買router

插咩lan port都係一樣 第2部機1Gpbs 第1部機得100Mpbs
可以點搞
我打算買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞