Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
諗住買linksys隻ea9350
係咪得pccw有得賣
USD99好撚抵喎
netgear ax8有咩伏 前兩日買左
amazone?
我都諗住買
而家睇定啲先
我而家都唔諗住換
睇epc都有人話出事,load圖好慢同斷線
諗住咁樣擺
可以用lan線連住2部機
想穩定用到5GHZ wifi就得
係hardware問題? firmware可以等佢update
主人房 可能會弱左d
5G wifi 未必掂
可能會慢少少
同埋 廚房應該基本只收到2.4 wifi
主人房有冇得入lan 線
主機 可以對住 走廄會好d
我自己係 主機對走廊 wifi 連入 主人房
不過 我果到短d 2房單位
香港買velop 跟晒3種頭比你 而且比較google velop 好啲
請問邊三種頭?有兩腳?我頭先行過旺電見都唔係貴$1570三件頭,仲送$200超巿卷
其實而家有d幼身cat6 20m都係幾十元
又多顏色
你沿牆腳線沿門框走位可以入到房
唔影響閂門

再加 英制3腳(用緊)
卡上去換頭
單眼巴 唔講都唔記得
1570 + 200 卷 香港嚟講 算最低價果浸
咁真係可以諗諗佢,唔使amazon買
有啲門 關門係冇乜空隙
我都想拉
唔知黃金有得賣未你可以去黃金行下
ax88u同RAX80都做緊black Friday特價,但睇D review又好似唔係太突出
用緊R7800嘅我係咪應該等下先?
睇左D review都係唔買住,本身部iMac行lan,AX得部iPhone有,88U同RAX80都好似伏伏哋
不過部R7800間唔中就要test network先上得返網,唔知呢兩部會唔會穩定D
玩啦我用緊, 冇投訴, netgear嗰隻我都用過,rom set 野好撚慢, 同埋功率唔係太好
NETGEAR Nighthawk Smart WiFi Router (R6700) - AC1750 Wireless Speed (up to 1750 Mbps) | Up to 1500 sq ft Coverage & 25 Devices | 4 x 1G Ethernet and 1 x 3.0 USB ports | Armor Security https://www.amazon.com/dp/B00R2AZLD2/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_YAG3Db6ST3RNC
想問下呢隻掂唔掂?
倉底貨
不過都叫性能四四正正
好平可以諗吓
係邊買 幾錢?
想問下計穩定性既話係咪linksys完勝
本身以為netgear係好野,點解呢度咁多人踩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞