Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
802.11a : 6,9,12,18,24,36,48,54 Mbps
802.11b : 1, 2, 5.5, 11 Mbps
802.11g : 6,9,12,18,24,36,48,54 Mbps
802.11n : up to 300 Mbps
802.11n 256QAM : up to 400 Mbps
802.11ac : up to 867 Mbps
802.11ac (5GHz) : up to 4333 Mbps
802.11ax (5GHz) : up to 4804 Mbps

真係冇802.11ax (2.4GHz)
咁係咪AX8 買得過??
don’t mind, bro
Wifi制式都幾多冇研究開 唔記得唔出奇
點會
ax88u 2.4GHz & 5GHz 都係ax wifi
ax92u 2.4GHz N + 5GHz AC + 5GHz AX
不過今次似係我記錯
好對唔住 bro.
我再google AX有2.4ghz同5ghz
咁即係各有千秋
大家討論,無所謂啦,你唔講我都唔 check 原來冇ax 2.4
依隻係咪得水貨?我見PRICE.COM無.我村屋依隻抵唔抵玩?THANKS
http://bit.ly/35L8pO5
呢隻好唔好用
802.11ax (2.4GHz) : up to 1148 Mbps
btw AX有2.4係你啱
支那link
Black Friday 係咩網買r7000/r7800 最平?
咪撚再問支那link
Linksys EA9350 係腦場終於都開賣啦
好似$2000 有找
屋企唔多野連點解唔用ax56u
罩大過波好咩
呢隻都係雙頻黎,為返港紙都係$1300,點解唔買linksys velop velop 雙頻3隻香港賣都係$15xx 送$200超市 重點係行貨3年保
除左速度 相對範圍都大啲既
咁就睇佢要幾大啦 不過1000左右既ax 行boardcom 算係速度上對得住價錢
希望遲d 價錢同68睇齊就正
因為 ax56u 唔多靚仔
而我用了 ac66u 多年,
兩個 router 又差不多樣,
所以買 ax92u 轉下口味,

其實最大原因 size 細而又有ax 玩下
請問amazon買router係咪要填進口form,我記得上年好似有人講過
屋企用緊1000Mpbs
但係隻ac58u長期得around 300
應該點set好
p.s.應該唔關線事
試過直插modem就有返around 800
新upgrade去1000mb PCCW, 但係電腦收wifi 先得100mb ,見到大家咁推薦ac86u,有無機會收到700mb up

求指點,電腦張卡係intel dual band wireless-ac 7260
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞