Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
係intranet 入面係ok ge
但係係街用data 用唔到quickconnect 入app
你aprouter有無插wan?
router lan插去ap wan
咁你試下插lan router行返普通mode
Ap router關dhcp,fix1個吉既ip
即係隻ap轉返普通mode?
Yes try try
想問 amazon買netgear router 使唔使再買個轉插嗰啲?
asus ax11000 vs ax88u
屋企唔多野連其實88u係咪夠晒用?
請問一下RBK40我就咁用隻主機得唔得? 因為我FD要子機唔用母機俾我用
見到英森NETGEAR AX8 幾抵買
但又見到爬文話伏, 想問下詳細係點伏法???
push
Ax4先係伏霸
可以,唔好拎錯,主衛星通常個頂係藍色。你到時可以就咁買衛星加上去
睇下電壓呀個啲,同埋兩腳轉三腳都唔一樣
單隻 AX92U 都可以, 屋企長期8-9部連都好快好順,
除左熱D
單隻黎講ax88u同92u邊隻好啲
ax88u 強D, 92u冇 ax (2.4GHz)
咁唔玩mesh既話ax92u有咩著數,細部啲?
用ax (5GHz), 我屋企不是太大,已經可以全屋覆蓋,
對我黎講細部好過大部,我全家連一部pc 行 lan,
其他全部 WiFi, 我得2部iPhone 可以行 ax, 其他咪連返 ac
why no 2.4ghz?
2.4係n制式,基本啦
ac router都有 三頻ax點會冇
ax92u wifi 係制式上略贏ax88u:
前者AX6100 後者AX6000
只係後者cpu強啲
http://en.techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/ASUS_RT-AX88U
原來AX88U係雙頻
咁AX91U WiFI完勝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞