Router路由器 集中討論區(19)發問前請細閱置頂

1001 回覆
16 Like 0 Dislike
咁未有ax配套之下買AX3000定買返86u好?

ax88u真係花大錢買未來(但到有未來時先買又唔使咁貴/有更好選擇...)
我都諗緊ax3000 定86U
一個wifi6 既低階
一個wifi5 既中高階
pc連隻ac86u每隔幾分鍾就斷一次線
有冇巴打有類似情況?
有冇方法搞一搞佢
thx
買左netgear ax8 , 一兩日就同我斷一斷,up最新firmware 都照斷,呢部野係咪出左名斷
全新都易壞
運費200幾蚊
有無巴打有好提議
有無人用緊netgear入門既ax4
依家用緊兩隻google wifi,唔知換做一隻ax4夠唔夠穿透力同速度可以代替mesh
見依家唔太貴想試下wifi6
終極大伏, 請追post
如果你真係想試wifi6 就買asus ax3000 試左先 唔夠買多隻做aimesh 好過
一係想快啲就行返3頻既mesh wifi velop/orbi

講到口臭 Netgear AX4 係大伏 切勿以身試法
Netgear個隻五千幾
🦷個隻4千尾好似
橫掂都買到咁貴 加多d買orbi ax mash

Ax11000如果放廳入一入房會wifi開始收得差 尾房可能未必收到
原本用緊58U 唔知上AX3000 定86U 好
中咗ax4伏,遲下轉唔轉ea9350好
本身諗住轉華碩ax3000,但岬諗諗下不如加多少少上linksys
都係,ax4就係冇留意評價就買咗
多謝巴打
有巴打用緊都話唔錯
硬件係一樣,但叻雞軟件出名垃圾,自己諗
轉啦,賣2千鬆但同ax6000 同一粒u 抵到爛
同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞