[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
講得多廢話就佔上風?
阿澤今次嘅表現喺觀感上的確係輸咗少少, 人哋叫你拎證據出嚟你一樣可以叫佢拎證據出嚟, 反正當時場合根本唔會有人即刻拎到證據出嚟.
仲有佢話黑警開槍無問題你一樣可以話市民用適當武力去反抗黑警濫暴係天經地義.
一係你就全程正經mode屌佢或者幫所有受害者賣苦情都得, 一係全程無賴mode同佢鬥無賴. 千祈唔好比對方影響到你嘅情緒從而影響表現.
要講次序暴力起因其實係630黑警選擇性執法在先,所以一開始佢兩個論題既切入點已經唔啱。
要撚一個無賴唔係咁易, 只可以話阿澤道行未夠高.
好彩後尾都叫調整返 佢都話自己無睇過叻之前嘅訪問
你地諗咩唔關我事,我唔參與,總之杜生好型
佢係真係夠膽話1+1=3
冇評判主持公道指正基本事實既話, 真係雞同鴨講
柒條叻去向主人含撚啦!
呀澤講咗一個重點
點解從來只係得200萬人出嚟搞遊行
又唔見叻哥講個500萬人出嚟發聲
實情個班人真係no stake in the society
講嘅係佢地自己認為嘅被馴服感
最多都只會茶餘飯後屌兩句
所以和勇不割最終輸嘅一定係政府
612開始啦
好簡單,元朗721果日白衫無差別攻擊市民,唔阻止唔制服,仲放佢地走?
佢都轉左幾次策略對付
對住無賴拎到獨立調查個分已經好難

荷蘭叻好多地方有失分 (如:要主面查, 但確定有收錢)
但藍絲係會主動冇視
個人覺得612算係警方過度駛用武力,我地只係用不合作方式抗爭,630係開始黑警放生藍屍打人拉黃絲,而721更係經典,之後我地先開始出現各種魔法同私了。
9upper叻哥 典型藍絲諗法 聽左一陣已經著撚左 全部歪理 面不紅耳不赤
你文盲?定睇一句就算?
rthk fb
yes
define暴徒 67無差平炸死人就暴徒 爆玻璃又係?
制服冇問題 咁私刑呢?
有雙普選點會有人上街?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞