[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
唔好講句陳百祥條小醜 推番行動post
https://lihkg.com/thread/1694829/page/1
事實就係樓上自己係淺黃 就話全世界跟佢一樣
同荷蘭叻上呢D節目根本唔洗同佢嘈, 你只要講你既論點論句就得, 荷蘭叻話未聽過未睇過係唔洗理佢, 你既目的係將你既理論講哂出黎, 唔係要嘈贏佢
721藍C成日話林卓廷帶隊入去挑釁其實好無logic, 而家5個白衫比人告暴動, 但林卓廷同黑衫幾時比警察拉同告暴動先,警察無理由保林卓廷同手足,咁帶隊入去挑釁的講法的係代表藍C都唔相信警察
根本由頭到尾兩邊都係自彈自唱
偽人做戲
你講出一個point 個主持人無出手control
你睇美國d辯論會
根本就係懶得思考既問題

話一就一 話二就二
呢種奴隸思想殖入哂上一代既腦入面
有權既就講咩都正確講咩都要做

呢種思想其實我地呢代最受影響
因為資訊太發達 好多野無得隱瞞同太易見到
但上一代既人重停留緊舊時代唔肯聽唔肯諗
想一本天書行到老

我覺得你要打破佢地既諗法就係講返ICAC成立前既野比佢地知
要比佢地知 警察同公義正義係兩回事黎
講完唔記得 諗到咩就話係乜
點撚樣討論
只能鬥仆街
呢樣唔係上嚟嘅目的 如果真係你講咁樣 我會話杜生大敗
唔講道理到呢個地步
呢種思維當初到底點樣形成 好想科學家研究下
阿澤太蔑佢
中間潤佢
反而俾人覺得唔夠講

其實明明係一個好好機會
俾好多人睇到藍既邏輯
荷蘭柒根本離地到新聞都無睇啊
最尾仲話其實唔關自己事
咁人地記者真係專業嫁麻
你講乜
係阿叻完全無留意發生過咩事鳩up呀
高咩章
名人對名人先對等
杜生屌打隻廢老啦
乜柒都話睇唔到就當駁左
老屎忽心態

佢地由細到大都被人權威性壓迫

到大過左喇 自然做上位者去威迫返人去享受返

奴隸開既上位只會產生更多奴隸
邊度見到叻佔上風?
做咗功課但對手無視一切 就話撚唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞