[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
後尾杜撚到佢自打嘴巴,又支持成立獨立調查委員會、又話警最係唔岩,算係咁啦

睇唔出杜輸喺邊喎
佢同主持對答ok,但一對住荷蘭佢又上頭搞到表現好差比人覺得佢駁唔到荷蘭

荷蘭d理論句句都駁到,不過佢一唔夠講又滿口歪理
到時荷蘭叻肯定出黎話你地歪曲佢意思
然後9up一輪話冇講過
其實呢啲揾邏輯思維極強嘅人先可以對付,如果唔係講下呢樣講下嗰樣就會好似比人玩咁

如果係天琦上去講你話幾好
呢個節目直播冇字幕
杜生一輪咀咁講哂出黎
其實會令到唔清楚例子既觀眾接收唔切
你睇呀叻條撚樣明顯用上好多說話技巧
每次講都係短句,就算無恥都唔會俾自己deadair
每次杜生講完堆例子,條撚樣都未講哂
直接無視杜生講既所有有力例子,捉住個自己識答既野答
變相成個節目觀感就好似叻撚好淡定好有point咁
杜生唔夠佢講
但係其實講既野只要專心d聽就知幾on9
乜水
唔係中唔中立既問題, 一來無反應二來過晒界離晒題, 又唔叫佢地正面回應, 點搞啊
直頭垃圾主持
睇佢上過rthk節目講歧視 中point到
唔關事 用咩例子佢都話睇唔到/我睇到既唔係呢個=] ON99
荷蘭叻眼盲?721係互毆?
乜撚野拎住藤條木棍唔係武器?
咁老師家長拎藤條間尺教仔都唔撚係體罰啦

成撚日講咩教育教育
咩以前都無 點解依家要有
你一出世得自己咋 依家學人有老婆?
到今日都仲想講道理既,麻煩你番去反醒自己做緊咩
畫得咁撚快
邊個上黎都一樣
呢個講D數據出黎又話唔信
嗰個拎啲live出黎又話唔係
呆左係因為叻狗咁都講得出
同我老豆一撚樣
True 屋企有隻
一開波就爆,好容易畀人陰
又話睇唔到啲藍絲打人淨係睇到呢啲人私了佢哋
佢咁打橫黎講 我點解釋太陽係東邊升 佢都會死撐話唔係嫁啦
碌撚會唔會用係依啲人身上呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞