[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
呀澤冇唔夠揪 其實換邊個上去都一樣 呢個ON9講啲野係同警謊記者會一模一樣 記者都唔想理班ON9
出黃洋達
好似幾年前咁打到何君堯一棟都冇
我覺得中段咁樣幾好
一開始講證據佢話唔信就唔駛理論啦

721叻都spin去互毆
澤有準備相會好好多
9upper
呀澤技巧真係欠奉

不過都好體諒佢 始終對住個咁嘅人
阿叻既存在證明左藍絲都係一群弱智
啱先杜生開頭講到,係後面變到1999:
制服唔係問題,個問題出自你禁得咗個人之後仲要扑頭腳踢咁過度武力
之後荷蘭叻話你掙扎吖嘛乜乜乜,你見到禁低唔代表佢係完全制服 之類
之後我覺得應該回應:上埋索帶啦個人頂多咪死魚咁典嚟典去,咁都仲要扑咪根本私刑囉,根本隨時打殘人,好多人就係見到呢d情況先至話警方濫暴、對警方唔信任,民調顯示呢個數有七成
觀乎荷蘭叻嘅point,之後嘅可能性係:
1)荷蘭叻話佢唔信民調,咁咪應:你唔信還唔信,好多人信,大家都信自己嗰套,依家就係各執一詞所以先要獨立調查委員會
2)荷蘭叻贊成治亂世用重典覺得扑落去係啱,咁就可以用返佢自己都講嘅對等武力(附埋警察通例為佳),或者slippery slope咁帶落去“哦啫係你覺得明明都冇反抗d警察仲要打到d細路殘廢係啱嘅”焗佢作出更冷血嘅言論

暫時諗到咁,在下撚藍絲親戚基本上都係一副:我唔係嚟講立場,係嚟解決問題 一種高高在上嘅視野,凡涉及無良嘅觀察得出嘅個人看法我唔會反駁(即係打到爆缸都話啱架啦打死佢地嗰d,佢地係真心想我地死,在此冇必要討論良知問題,因為佢地明顯冇),而係“咁你覺得要點做先解決到問題?” “依家㩒極都仲有喎” “你呢種主張咪文革/大躍進嗰陣嘅做法嘅做法囉,之後咪(引述一堆歷史)”等等,擺出一副老師教小學生嘅態度,挑剔用詞同邏輯矛盾,因為佢地好多時都冇乜所以慢慢唔夠講就會收聲,總之要比佢理智冷靜,最好煽動完佢之後再叫佢冷靜
陳百祥真係好撚仆街,癡撚線,杜文澤真係好忍得,我係公司睇到好撚嬲。乜撚野都話我睇唔到,我唔知,但又肯定警察係啱。
阿叻最後攞番個彩,傾成點都唔會郁手打交

阿澤做乜唔講野
個主持應該要持平 其他野唔洗拎
你自己台RTHK既料一定係最公道嫁啦
當大家是旦一方亂講野果陣 你係咪應該自己拎D片出黎FC阿
一個人冇腦又要話自己啱曬真係好撚得人驚
救命 笑到仆街全程
個呀叻真無腦架喎
有聲
Gphone唔會夠佢厚面皮
有聲
個主持係想呈現俾人地睇藍絲係點樣
冇數據去證明 所以係你錯
民意我唔信 所以係你錯

呢D 就係藍屍點解咁可怕既原因
其實唔存在贏輸啦
阿澤講親嘢荷蘭叻就話唔知 睇唔到 聽唔到 唔信
再同你玩捉字蝨
陶傑輕鬆ko啦,不過阿叻要聽得明陶傑講野先
藍絲既所有立論都係錯
包括中立 沉默大多數 要守規矩
根本就係平行時空 你點同佢地拗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞