[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
荷蘭叻唱杜汶澤首歌
無介意,只係咁叻佢哋即場又有無咁巴閉,冷氣賽後軍師一大埋
只要個思路係冇問題 係合理咪ok 咁唔使反駁㗎
要反駁係因為佢哋先囉唔啱 論點有問題咋嘛
明明上風
一陣六點睇啤梨屌尻啊叻好過啦
杜汶澤本身都係粗野之人,你都唔明寄望佢做到班堆名嘴、曲線撚既級數,加上眼前係一個邏輯錯亂、選擇性失明既荷蘭叻,又點會諗住論破到人呢

今次係一個令人認識藍絲想法既機會,係做到架喇
你地班傻閪識唔識睇同聽架
阿澤唔繼續講 係因為比所有人睇下傻閪叻呢類藍絲既言論同思想,行為
其實一早就唔會同佢講咁多野 到中段更附和佢D傻閪言論

阿澤只係少攻擊同唔講下法律之類去駁姐(好似委任証係警察條例一早寫明市民有權問同知,要SHOW呢D咁) 因為膠都廢事比 所以阿澤沒攻擊所以你地覺得好似氣場唔夠姐 但目的做到晒啦 藍絲講野既ON9邏輯出晒黎 真係好撚尷尬 廢老真係廢老
對付深藍,真係穩番淺黃,
好似沈旭暉呢d,可能有得駁
佢個思路咪就係只信自己既邏輯
唔係 你試下講下佢啱啱邊一點有問題
除咗啲例子同埋委任證個度 其他都合理
你講既野咪就係拉佢出佢既思路逼佢跟你既思路
而杜生一開始做既係跟住佢既思路
只要個思路係冇問題 係合理咪ok 咁唔使反駁㗎
要反駁係因為佢哋思路唔啱 論點有問題咋嘛
咁佢藍絲冇內涵係正常,
好多人睇杜汶澤d片認真左,以為佢真係睇通睇透
同荷蘭叻上呢D節目根本唔洗同佢嘈, 你只要講你既論點論句就得, 荷蘭叻話未聽過未睇過係唔洗理佢, 你既目的係將你既理論講哂出黎, 唔係要嘈贏佢
同埋,無賴好鍾意講「我唔信、我唔理」。

回答佢嘅時候唔好用「我覺得xxxx。」應該用「常人係會咁xxxxxx。」

要用「常人」同「佢」做比較。唔好用「自己」嚟同佢比。
我反而覺得佢係轉左玩法
佢feel到頭十幾分鐘 同個無賴鬥撚 冇意思
7叻一句 我冇見到 睇唔到 你又唔係現場
認為係黃面前講乜都係錯
之後杜生就轉左玩法
我老豆淺黃睇完變深黃 佢話幾仆街都好都唔可以將721講成毆鬥 白衣人保家衛國
佢邊有覺得7過
佢係真心咁相信自己冇講過同唔係咁講
頭先已經不斷重覆發生啦
真係同唔到弱智溝通
2014年阿叻咪表演過
正確
你地班傻閪識唔識睇同聽架
阿澤唔繼續講 係因為比所有人睇下傻閪叻呢類藍絲既言論同思想,行為
其實一早就唔會同佢講咁多野 到中段更附和佢D傻閪言論

阿澤只係少攻擊同唔講下法律之類去駁姐(好似委任証係警察條例一早寫明市民有權問同知,要SHOW呢D咁) 因為膠都廢事比 所以阿澤沒攻擊所以你地覺得好似氣場唔夠姐 但目的做到晒啦 藍絲講野既ON9邏輯出晒黎 真係好撚尷尬 廢老真係廢老
其實杜唔夠堅持
相反王撚碌呢樣強好多
頭先有句可以咁駁
叻:示威完左,支持成立獨立調查

應該咁駁:
支持係唔需要有任何條件,你答多之支持唔支持就得,迫佢去死角
就算阿澤拎埋啲相同片出嚟,傻鳩叻咪淨係識:你睇到既只係表面/一張相表達唔到啲咩/條片剪輯過唔可信

對住啲低質素既人根本係傾唔到計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞