[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
佢話個個都有睇wo三個都睇曬wo
條廢老話721 係互毆
林卓廷帶隊入去挑釁

條on9竟然話淺黃聽完依d歪理會未必再黃
邊個先係活係平行時空?
做足功課又點
阿叻死都話721係互毆
你點拗??? 請示範下
佢一句我睇唔到喎,米收你皮囉
我冇撐過澤
我係話你講野on99姐
淺黃轉軚都講得出
好撚叻:駛撚讀書?破產我都試過啦。

我估,應該係唯一一個好proud of自己破過產嘅人。
連登仔話搵黃碌撚上去
藍絲搵何志光上去

何志光贏面大好多 
有時間感到最唔值得係
有d手足同深藍父母理論,下唔到啖氣就跳出去
應該係話藍屍都係呢種手法....
成日用佢 d fake news 或者無事實基礎的論點黎套入一 d 你呀媽係女人果 d 邏輯度, eg, 咩生命受威脅就開槍,你犯法就拉, 無錯架... 但你 challenge 佢 fake news, 佢就話唔到,佢睇到唔係咁, 邊個暴力都唔應該,但只睇對對方暴力, 然後口同鼻拗 .
"我睇唔到"

sorry for錯字
笑 澤唔係學者 唔係聖人
佢只係一個演人
你將咁嘅責任擺落一個藝人身上
傻撚左?
咪係, 藍絲會覺得, 阿木唔夠人講, 因為黃絲根本無point
我地黃絲覺得, 有人9up打爛仔交, 先唔會同呢d人嘈

大家笑下算,

集中講返同學單野
比記者chok兩chok即刻露晒底
追埋佢邊個叫後生仔上街又答唔出

問佢係咪選擇性睇自己個邊新聞
就話自己冇可能24小時睇晒所有新聞
真係好撚野
所以唔會FC 唔會深究 唔會求真
做法啱啱相反
之後sell你MM2H
其實啊澤已經做得好好
未開場大家都估到係各有各講
初段講道理唔得咪玩膠
中段其實扮何妖個類極藍做得幾好
荷蘭叻藍 你就要比佢更藍
既然都講唔贏 就冇需要咁執著
只要搵到突破點 支持獨立調查已經好夠
之後就當然要大肆宣傳
收尾明既就知咩事 但表達得太少
可以再誇張d 突顯個荒謬
eg 打完你我冇的士走架喎 or 我同呢區d呀sir唔係咁熟 點算
當然個個都可以事後孔明啦
藉荷蘭叻講既野做實事先緊要
阿叻同所有藍屍就係森美所講地平說嘅人
擺晒證據喺度佢都可以話唔信冇睇過
繼續講一啲佢自己覺得啱嘅野
呢啲人根本冇得討論
https://youtu.be/KCdy68i7cl0
有人話搵hocc 森美
on9 會輸得好慘
就係佢哋太理性唔夠無賴
佢咪又話, 唔夠警力呀咩咩咩
兩名警員要CALL支援呀咩咩咩
白衣人係保衛家園呀
謝振中當日點答,佢咪點Loop囉
佢根本唔介意你黃絲笑佢
佢無賴到唔承認事實係事實既時候你點傾?

明明條片差佬衝向示威者,佢話係示威者衝向差佬,你兜口兜面播埋片佢都仍然係咁樣堅持。

就係藍絲面皮厚到極點既做法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞