[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
最好笑係佢覺得自己FC左
其實杜汶澤不嬲係靠粗口, 同講D唔工經野黎掩飾自己其實冇咩料到, 中學都未畢業你預佢有咩材料?
老老柒柒
一早都知佢係無賴架啦
太容易俾佢激到咁係唔得
不過杜生本身都唔係咩辨論高手就唔好太苛求啦
最後一覆 唔係因爲難轉就唔做 d pt打到藍絲入心入肺 即使佢地唔會就咁認同我地大家都試過俾人駁到無野講吖
咁最尾抛出黎個句’觀點與角度‘有幾場面話,死雞撐飯蓋就唔同曬 但宜家係廢叻將呢個變做一個論點去入你
由頭到尾都係場show 如果無意義嘅點解要上去 就係為咗借佢d柒言論去展述我地嘅論點俾其他人睇
希望咁多位平時會留言 辯戰嘅手足都注意 目的並唔係單一説服對方咁簡單
但係即場揀啲最撚過份嘅片出嚟問佢點睇
如果佢堅持live 住都要扮盲嘅就全部都睇到
齋鳩up嘅佢講到黑警有份打Thanos都仲得
我平時睇post,睇直播係大把point可以諗到。

但一同我藍絲呀媽嘈,又係會變到呀澤咁

真係唔知可以點駁

咁既野都可以講到出來,仲有咩好講。

不過呢場辯論比d 淺黃睇到d 典型藍絲恐怖既地方,我覺得係嬴左既
完美咁去演繹左個成語 對牛彈琴
事件拖太耐衍生另一個問題,警權過大。 藍絲否認嘅話就成立獨立調查委員會查下。
事件因人民要求政府訴求先會上街爭取, 相反政府相反叫民眾冷靜先至考慮答應訢求是本末倒置之講法, 政府堅持只會令事情繼續惡化落去, 無補於事,是政治處理不當。
杜生係一般人
兩個偽人可以刷人氣吸水
又可以收風試水溫
成班傻仔仲信係真辨論

顯示 #1

大家努力努力,努力分享,搜料!
1傳10💪10傳100💪100傳1000💪1000傳10000!!!
轉:
*公務員爆料!留意!就算冇警察編號碼都可以告*
請即記錄返多晚有誰出現過! 是但一個警察都得!有佢張相就得!
警署有當晚出勤紀錄(更紙或更簿),告唔到前線咪告小隊長,告唔到小隊長咪告警區警署當值官,再告唔到咪告該區警署警長囉。再告唔到就告分區指揮官, 基本上任何督察都要死。 佢可以指示下屬做壞事,佢亦冇去阻止下屬做壞事。 冇得話唔知。

1.請白警保留警署及警區當日之更紙或更簿。
每個警區必有:
-當值的 PSU(巡邏小隊)10人
-特遣隊(Task Force Sub-unit )
-值日隊(即 DIT 或CID )5人
-VICE(即 District Special Duties Squad)
-District Crime(警區刑事部,包含多支隊伍,反黑組,重案組,情報組)每組2人
只要有返工出糧,無話搵不到人!

2.快啲搵人喺內部 cap低而家嘅警隊架構,由最低級開始紀錄起,費事佢地即刻轉職,冇咗個人事紀錄。

3.市民馬上將黑警罪行由i日期>地區>行為>相>隊伍分好類,準備集體提告清算! (有政黨攪緊)
「投票」有幾多人覺得喺未來,香港市民係需要有槍權(人權)
https://lih.kg/1694735
只有藍會俾班癲狗咬到變黄,好似毛漢咁
黄會變藍只係班藍絲ff
成日都以為和勇會割席
懶叻根本冇意思同你辯論 佢淨係選擇性聽佢想聽既野
其他佢就話睇唔到
同深藍講道理係冇可能 佢就係道理
阿澤個心情我好理解 真係不如一槍打死我果個feel
記者同門口少年 好波
所以要控制好個度
唔太爆唔太無奈
儘量保持喺中間
回應記者 係必要唔可以隨別得罪
辯論對手杜就兩回事
我想問, 一個咩都話我睇唔到, 我話點點點既無賴, 你會點駁? 你辛辛苦苦講一大論佢又話LOOP我睇唔到, 我話點點點
除非有評判者即場指正, 否則永遠只會雞同鴨講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞