[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
對於廢佬黎講
陶傑講野太深啦
藍廢佬唔識用腦轉彎
我就望左出面世界啦
你條傻鳩真係活係自己世界
淺黃聽完廢老講歪理
竟然會轉軚?
你冇撚野呀
依家11月啦
你當仲係6月呀
唔好傻啦,
阿叻咪話721 係互打囉
你死話721都冇用
中國人就係賤!
荷蘭叻燒到記者頭上,明顯話記者係現場阻頭阻勢重唔撚尻你咩
陳生話721籐條唔係攻擊性武器,咁神獸可以用籐條?大家千祈唔好聽陳生咁做,佢滿口歪理
有眼睇係建基於我地有去瞭解事實 咁多人睇緊咩人都有 場show個意義就係將個信息帶俾觀衆
要做嘅係將藍絲logic有幾荒謬展示出黎 唔係一句‘阿叻咁on9我廢事講啦你自己睇拉’ 杜生缺少咗一個完整嘅論述 而無擊破佢個logic有幾脫離事實
如果唔係根本無需要上去同條廢老嘥時間 因爲一早知佢唔會被説服

再利申多次講白衫個到已經扯火熄咗
我發覺到個問題嘅嚴重性
其實係中共外宣控制嘅藍媒不斷扭曲事實(港人港地之類)
然後D藍屍不知不覺已經墮入咗異次元變成堅尼地人
呢個就係建制派咁反智 香港社會咁撕裂嘅原因
香港嘅戰爭 其實係自由傳媒與中共喉舌嘅戰爭
佢地係完全信L迷曬中共嘅新聞論調 而成為同中國人一樣嘅思維
所以香港班藍絲 其實係已經被中共媒體改造成功嘅中國人
香港嘅問題 本質上係黃媒與紅媒 真相與謊言 香港人與中國人嘅戰爭
香港處於兩者之間嘅風口浪尖 先會變成咁

所以最大問題其實係D紅媒藍媒
但如果我地清洗媒體
又可能失去香港最可貴嘅言論自由

其實美國等自由世界都面臨同樣問題
中共利用自由黎侵蝕自由
利用傳媒自由黎傳播謊言扭曲真相 撕裂社會
但言論自由係我地捍衛嘅基本價值 我地又唔可以唔俾佢地講野
呢個問題好似冇解
同一個智力有問題既人講話野係辛苦嘅
我都覺得杜生可以講得好啲
不過我明對撚住啲藍絲廢老真係想死 想爆血管
思緒會亂左

但呀叻真係唔洗講 九唔撚搭八 民調又唔撚信 721又見唔到鐵通 淨係信自己見到咩就係咩 呢啲做對手真係難搞啲
鍾耀庭同戴耀庭都唔識分, 佢真係唔識架bor
怕叻哥會以為陶傑係支持佢
杜本身都係粗人加半個無賴
算係咁喇
條友真係唔識加喎
呀澤講野有point好多
只係表情語氣誇張左啲啫
一聽就知9叻冇貨賣
一句唔知冇睇到就完
點解要鬧啊澤 不嬲閪佬叻最勁就係包裝歪理

啊澤玩膠嗰陣 佢仲識糾正啊澤話我冇講到咁盡要拉哂 要打靶等等 呢條友只係想好聲好氣同人講謬論 facts都話係fake news咁其實冇可能拗到 佢只係個可憐嘅廢老

完全活喺自己世界嘅人 你係冇可能落到佢面 而家仲係藍嘅人 除非踏上毛漢之路 否則係冇可能會轉軚 佢哋只係一班浸係自己精液入面沖涼嘅on9仔
腦殘
分分鐘班黑警都笑9荷蘭叻
平時19係光明頂係專登比個trap啲老左踩之後再笑鳩人架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞