[視點31]杜汶澤 對 陳百祥,買定離手啦喂!

4159 回覆
3139 Like 98 Dislike
其實應該堅持一點
警察執法無問題
但方式有問題喎
而家出去咁多私了既風氣
係咩因素導致etc
無阿叻咁癲 死都係企正係一點
其實都分別不大,主要都唔係聽主持講嘢
我會講:你究竟知唔知個時間線係點先,係差佬先濫暴濫權,激起民憤,市民先暴力升級wo。而我知你所睇既tvb係直接切入市民暴力場面,警察再用武力對待。所以唔好再用呢點黎話班示威者勒,棧話俾人知你無知渣
阿杜就算心平氣和講番件事又點? 阿叻實寸寸貢話, 你講既唔係事實咩咩咩, 我見唔到咩咩咩, 又激到你紮紮跳
條友真係唔識個喎 !! 笑左 !!
番工邊到得閒打你?
同你無怨無仇

ok,咁你俾我打獲先,我都同你無怨無仇
原來呢場係辯論?
港台只係邀請佢地發表下意見
澤都可以唔上
佢上去都係比面港台記者嘅邀請
再者咁鐘意辯論你去邀請鳩叻同你辯啦
on9
咁樣反正俾位叻入
杜直接話呢類行為唔啱塞住佢把口 然後再講自己point
總之:
我睇唔到
就大撚哂
成班冷氣軍師
都係
五毛? 隻眼生係屎弗度?
封左個面都搵到個人,中國式量子背讀法?
佢一定話:觀點與角度,差人咁做實有佢原因,差人依法辦事blah blah blah
成班話呀澤既自己反省下 呀澤忍到咁耐無爆粗已經好叻
我睇直播都忍唔住想屌9條廢老 更何況係呀澤
對家咩都用自己果套黎講 根本上去晒時間
一個字!爽
對方提出指控,對佢不利, 佢死都要你拎出證據, 所以 831 果 d 都係口同鼻拗..
但倒返轉藍屍指控你, 佢係唔會有證據拎到出黎,仲會好話好多人都睇過,甚至中共最無賴果招 "心知肚明" ..
之前黃定光係881 話示威者掟轉磚扮記者, 話睇到 live 有影到, ... 但比主持 chok 佢可唔可拎條片分享下.. 佢話無需要比你睇..
近排仲會跳小丑舞
只可以不斷反問
你睇唔到就代表唔存在?就代表無發生?

或者例如鐵通/膠管問題
要叫對方形容返件物件
無論形容成點
都係回應「你單憑咁樣就斷定嗰支係鐵通?」
你唔需要證明嗰支真係膠管
只需要令佢證明唔到嗰支係鐵通就得
之後要繼續對等武力個point
(就算真係鐵通 對等武力都唔會係實彈槍)
我對眼就係證據
你話佢唔夠冷靜就真
不過絕對係人知常情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞