Solomon Yue:咪同加泰搞埋一齊,咁會畀子彈畀中共

1054 回覆
735 Like 74 Dislike
手足獨立思考,各人自己決定

問個個叫Bosco
Sir I am kinda stuck. Do you think HKers’ stance on catalonia matters with respect to HK gaining support from the US and other international countries? There is a hot debate among HKers now. Any insight is much appreciated!

答嘅係Solomon
Great ?! Let other🌐movements follow🇭🇰's lead. But don't link your🇭🇰freedom movement 2 Catalonia's independence movement. Don't give ammo 2🇨🇳CCP 2 label you as a pro-independence movement. 光復香港,時代革命 is 2 restore🇭🇰autonomy through🇭🇰protests - the revolution of your times.

本人仍然不撐,不想大家再步「臨時宣言」的後塵
你似風向撚多d
推, 唔好為左個condom而失大事
岩呀
呢條好撚硬頸,又獨裁㗎喎
有啊, 連登仔就是衰柒左唔肯認
push
push
美國開到聲叫連登仔唔好比彈藥中共
一陣輸左香港人集體仆硬街㗎啦
push
咁你link咩柒呀
唔係independent嘅做咩淨係提加泰呀又
其實去就一定會有人去,我地幾咁不斷呼籲都好都一定有
要唔比對家有位入就唯有早啲做文宣打底
但唔知要動員幾多先可以令班外媒報嗰針係關注返個集會主題而唔係加泰獨立
呢啲先至係叫核彈都唔割
講真你搞得個集會撐加泰點可能避得開獨立
枝筆喺人地度,看圖作文有香港人舉加泰旗支持加泰獨立
我想問支持去嘅或者仲想兜話集會冇講過嘅可以點兜返轉
冒嘅風險係極大而得益係零仲可能會輸乾輸淨
集會一有人舉加泰旗就收皮啦 到時中共搵10條友舉加泰旗 大把位入

個搞手VL仲大義凜然咁講要連結全球人權、民主、自由、反警暴
咁點淨搞加泰?
一早有人提議搞埋西藏、維吾爾人、印尼又唔理
邊個支持加泰邊個就係鬼
騎乜野?直接宣布呢個集會取消左,同全港市民講唔使去,捉個搞手出黎獅了,呢隻鬼係呢個時候咁急搞咁既集會肯定想整冧成場運動
個重點係美國定性我哋係自由民主嘅運動
依家加泰明顯就係獨立運動
我哋content佢哋係咪就係要獨立呢
就算美國唔割,我哋要解釋都有排煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞