Solomon Yue:咪同加泰搞埋一齊,咁會畀子彈畀中共

1054 回覆
735 Like 74 Dislike
唔係

我個point係嗰三個重點係極度general

佢堅稱集會就係表明立場唔比人spin

我問

佢三個立場澄清到D乜? 三個立場根本對加獨既態度仲係保持曖昧. 呢個集會擺明係選擇性淨係generally支持加泰, 但又對加獨持曖昧態度. 正正係對加獨態度不鮮明先會被人spin

既然支持唔到加獨, 講明反對又做唔出, 咁佢搞一個特登聲援加泰既集會做乜春

根本係攞黎比人做

你有興趣可以睇我個post, 同佢理論係差唔多#100之後
新疆有美國睇場。
瞓醒未?
咪就係,好似太監走去聲援嫖客屌閪權,唔知個嫖客講緊私生子問題
從來都唔明點解要觸及呢個高風險零回報既題目
中共港共有幾鐘意扣帽子你地又唔係唔知
同埋我而家覺得係加泰想借我地光環,以為咁可以幫佢地spin到爭取獨立囉
支共係搞手
咁點會反對自己嘅EVENT
好似你唔識英文多啲
死5毛(or 死左膠)
好少集會要raise fund?
慘啦慘啦
啲左膠俾手足你一覽無遺
係 所以鬼到仆街
你有幾何會要人入錢?
唔識英文,想問下呢句點解?

“Great ?! Let other🌐movements follow🇭🇰's lead.”
唔使癆氣,都唔好嘥口水
十乘八九係啲進化咗嘅毛
一矢中的
收皮啦冷氣偽激進獨立撚
集會題目點解唔係支持各國人權有示威權?以不是單獨找一個個別個案?
唔係鬼係乜嘢?

有問「反自私撚」,點解你哋唔stand with 印尼、智利、 黎巴嫩、土耳其、伊拉克、烏克蘭、你地太自私了,只揀西班牙!你哋只想到自己!

連登內鬼帶頭把香港人人權運動,偏要合中囯共產黨口實,香港分離主義抬頭,給美國佬打面,不得干預中囯內政,在共產黨接連捱打的狀態下,給魔鬼一條火海中的救命草,
一場就算贏了也沒分加,輸了就冚家剷的佈局。

HK Leftplastics Give ammo to CCP police to fire to our bros’ hands.
CCP incited national hatred, and hire swordsmen to HK with free cost, threatening HK frontline.

召集人話唔支持加獨,但係又搞集會,自相矛盾,你叫外國人點報道?
我只會知道環球時報,中共一定會踩左兩腳,水洗都唔清。
明天見14億人「泰獨港獨」,更加多民族仇恨,佢地唔收錢都入來斬人,中了中共以民制民的手段,
你變相更多戰線被斬,敢問有勇無謀,個情何以堪?
做旗手都唔好做柒嘅旗手,咩旗都舉!
支共養左大約2000萬網軍5毛
我英文差,以為佢講緊:「很好?!讓世界跟隨香港的帶領。」
即係我地帶領但又唔可以支持
我都冇話撐搞集會
依家係有班人堅持要去 果班一係白痴一係鬼 你唔諗定辦法拆實俾位人入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞