Solomon Yue:咪同加泰搞埋一齊,咁會畀子彈畀中共

1054 回覆
735 Like 74 Dislike

You may not like politics
but you are unavoidably in the midst of politics.

Even something maybe right or good to do,
BUT after considering political consequences and risks, it may change 1) the timing and 2) the way to act on something.
Push
一句講晒
撐既係撐加泰人
唔撐既其實都唔係反加獨而只係畫面撚
我諗只要唔好有加泰旗出現就大家都冇異議係咪?
不如話食飽飯想散步,咁岩地下有支旗執黎玩下

話你小學雞真係高估左你
美國都比晒提示

落力吹加泰集會果班人叫周豎峰盧斯達

明顯獨派想騎劫場運動
推推推
民族自決乃國際人權公約第一條第一句。我要聲援Catatonia。
跪拜大台 一到深夜風向又轉
話左架la
push
Push
之前加泰機場示威 twitter個個都話:係加泰見到香港嘅影子呀 支持加泰呀~
但係依家一驚美國唔鐘意就割曬蓆
唔鐘意個集會 唔去唔緊要 但係唔好當人地係condom咁用完即棄得唔得?
見到Twitter有人話大家share加泰新聞都係「借人地攞流量」 唔洗咁大愛真係支持佢地 真係心都寒埋
帶枝五星旗去?

民族自決乃國際人權公約第一條第一句:---
All peoples have the right of self-determination.
我要聲援Catatonia。
香港人自己比中央核彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞