Solomon Yue:咪同加泰搞埋一齊,咁會畀子彈畀中共

1054 回覆
735 Like 74 Dislike
堅持搞加泰係想香港死多D, 千祈唔好去, 唔好比彈藥中共.
跟住左膠又會話你「奴才」
乜都要睇美國頭
唔係真正嘅自由、民主
堅啊 唔出聲咪算 而家想點
一個倡導民主自由黎推動人權法案嘅議員
點畫出腸叫你唔好支持加泰人

美國一面公開支持香港
名義上係為左普世價值,實際係為利益(打殘CCP)
另一面出聲支持西班牙
變相忽略左加泰嘅自由
兩件事已經好矛盾
香港主流民意呢個時候仲要高調支持加泰
咁美國點落台,點搵藉口爭取選民支持推動人權法

個人建議集會可以照搞
但規模要控制好,唔可以太大,亦都避免每次示威重提
一黎等美國立場冇咁尷尬
二黎回應左加泰人民
三黎展現自由觀念(社會容納不同意見,即使非主流意見)
個集會大或少一樣比位人入 一定要取消
其實諗爆頭點解要回應加泰.
佢哋都係佢過一千零一支香港棋咁多啫
又唔見人地,
舉行返過香港集會嘅?
突發 香港人高叫割蓆啦!
https://lih.kg/1669857
5毛嚟㗎
有冇諗過你呢種厚顏既5毛
其實毫無作用?

當大家都圍屌你嘅時候. 仲可以扮若無其事
重點又說服力? 仲可以點帶風向?
你應該接受training 再出來. 收番$0.1差唔多
補充一點
唔好撈埋加泰唔係因為CCP
而係因為美國取態
Solomon只係礙於身份冇辦法直接講出口

幾個月前日日已經吹風外國勢力港獨分子恐怖主義苗頭啦
撚有人理佢咩
諗下就知唔會係怕CCP抹黑
Solomon只係借呢個藉口去表達自己立場
邊隻字講支持香港獨立啊是香港自治啊
到時左膠又話咁樣贏法,寧願唔贏架啦
搞手都冇講支持加泰獨立呀

但就會俾人spin 去支持加獨呀嘛係咪?

咁即係美帝支持香港自治就唔會俾人spin 支持港獨?
規模問題啫
藍絲夠有撐警集會
又唔見有人理?
同意 Solomon Yue. Keep it simple.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞