Solomon Yue:咪同加泰搞埋一齊,咁會畀子彈畀中共

1054 回覆
735 Like 74 Dislike
唔會
集會focus根本唔係五大訴求,而係聲緩加泰
搞手一定要加泰
死都唔肯改
共諜On9 仔唔使理
自己攞黎賤
等香港有台灣軍力
再有美國同意先再講啦
連支炮仔都冇
連對抗黑警都冇能力
人地想想學香港由佢
但人地其他國家獨立,示威,既野好多因素
如果你無用心去了解,唔好隨便話支持/反對

連登呢幾日好多: 一句講晒支持定唔支持

你自己了解過,覺得啱未支持,關其他人咩事 加泰又唔係香港, 點解一定要香港人care,care唔care都有自由掛
咁依家po應該要負爆
你班偽港獨派真係死唔斷氣 五年前香港會輸 你哋嘅存在就係最大原因 你哋唔肯認錯都算 依家仲要背叛香港人去咗投共
到咗清算之日我哋絕對唔會放過你班賣港仆街
某人說:
The Catalonia's independence struggle shares lots of similarities with a HK's pro-democracy movement and they were also fighting for many years. Don't limit yourself within one city and one fight for freedom. We're witnessing the biggest people's uprising the world has ever seen.

Solomon Yue回:
Both share similarities. But Catalonia wants independence &🇭🇰ISN'T.🇺🇸backs🇭🇰autonomy restoration+5 demands, NOT Catalonia. B/c of that🇺🇸House passed/Senate will soon pass🇺🇸Human Rights/Democracy Act. We'll lobby 4 sanctions next. I don't want anyone 2 use🇭🇰ers/get more kids hurt!

https://mobile.twitter.com/SolomonYue/status/1186755552036044800
進入第四個月 連登仔仲係怕比到位人地入 幾撚可悲
同志你好
對中共港共而言,冇位入係好撚可悲
有邊次遊行冇人舉香港獨立旗? 但係支持加泰係唔係同獨立掛鈎,其實依家你要求真普選都屈你港獨,自主又港獨,自決又港獨,總之唔係閘大大岩心意都現實屈緊香港人攪港獨,睇多D內地新聞講緊咩先啦!咁點解唔學下Boris Johnson同Trump Trump高壓下做個活動呢?反正都批左不反。抗爭同訴求樓主識唔識分呢?你知唔知你想訴求定反抗呢? 國際點睇? 你會覺得國際唔知點解香港做個支持加泰活動嗎?反而我會覺得國際會覺得香港人好堅囉!
Solomon Yue叫香港人
讓全球其他運動跟隨著香港!
樓主唔講依句?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞