Solomon Yue:咪同加泰搞埋一齊,咁會畀子彈畀中共

1054 回覆
735 Like 74 Dislike
簡單講就係,支持加泰會畀人認為支持加泰嘅獨立,係視為同樣渴望獨立所以極高風險
明明呢頭加泰單嘢都冇咩點人出聲,我地呢啲仲要靠外援嘅就撐到恆大大聲加油加泰,想做靶就出聲啦
張不反對好似係上次77九龍遊行&前幾日人權法集會姓劉嘅申請
即使佢係連登開po講個集會重點係希望西班牙政府和平處理加泰問題同埋譴責班警察暴力對待示威者,但依然唔能夠釋疑
因為中共肯定會嘅turbo spin去支持加泰獨立咁款,同埋啲文宣根本就唔清晰,淨係話去聲援加泰
香港人諗起加泰咪自動link去加泰獨立囉,到時集會比記者問嗰陣就出曬事了
又話冇大台
原來大台就係Solomon Yue
嗰班全部是波台狗嚟, 我見佢地全部主張美國不割蓆, 就洗盡佢落撚曬美帝面
真係 特別係黑警射完清真寺
Muslim大connect
左膠、五毛:

唔去「加泰集會」就係自私、虛偽

(雖然全世界都冇集會撐加泰
某程度上我真是好難理解你地繼續抱住呢啲左膠光環有咩用 VL柒左啦…
其實真係唔需要特登connect 加泰
加泰嘅自治程度本來就好高,仲高過香港好多,只係加泰滿意要交稅比西班牙,我哋完全冇必要加入呢個戰團
個搞手濫用不割蓆
屌你喇 咁多手足反對仲要堅持
同69既777係無分別
我唔會割個搞手 因為根本就唔係同路人
完全唔尊重手足意見
格硬作D老母係女人咁嘅19 slogan
扮唔係加泰specific有咩意思
根本個topic就唔應該搞
幫個condom搞集會真係on9
根本唔需要睇點,呢個時候搞果個肯定無腦又或者係鬼,咪撚再係度吹雞搞乜鳩集會
如果班友係都要搞,將被捕嘅手足作賭注
我諗不如騎劫佢地個會,將佢變做聲援全無爭議丶只針對中共嘅藏族同埋維吾爾族嘅集會
Solomon 未出聲就已經好多人聞到燶味啦
搞手早上個月叫人去搞美國國歌

大家高舉加泰獨立旗,然後講我地不支持加獨人唔笑狗都吠啦到時候黨媒問你地支持定不支持, 你答咩啊?
講真
唔好一比人帶風就話係鬼

說好既不分化不分化不割席呢?
支持自由同抗暴,聲援加泰追求民主相信冇人反對

但現實係搞手同參加既人其實意願唔太重要
重要嘅係,的確係一個好機會比土共抹黑想搞獨立

加上水炮噴藍精靈同陳同佳輸左兩仗
我唔認為佢地會放棄咁好機會轉移視線

你既理念宣揚唔到出去仲要係
話語權失落既時候,等對家做錯事做柒野
醞釀輿論先係更好做法
不要步「香港臨時政府、香港臨時議會」的後塵
會唔會推到融樂會/南亞組搞
南亞人同香港we connect
唔講新疆都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞