Solomon Yue:咪同加泰搞埋一齊,咁會畀子彈畀中共

1054 回覆
735 Like 74 Dislike
咪鳩再煽動啦死,想spin死個運動?
又拉民陣乜事,你哋班冚家剷左膠去死好喇,咪拖晒成個香港落水吖仆街。
如果你係po, 等收皮。一定做condom

(更新: 這張相應該幾年前的) 見到呢個情境,真係嚇一嚇。

據我所知,1930年代的西班牙內戰中,有兩邊:

一邊是獨裁者佛朗哥將軍,當時有納粹德國支援。

另一邊是西班牙共和軍,是親共、得到蘇聯支援,主要據點在加泰地區。

內戰完結後、獨裁者佛朗哥執政時,打壓得加泰很厲害。是故,在他們的歷史語境中,加泰人示威時舉共產黨旗,同前獨裁者打對台,是正常的。

既然我地開宗名義係反共,就未必適合高調介入佢地既政治。

轉自香港城邦facebook
可惜獨派有心人唔係咁諗

大家準備真正攬炒
一早咁講, 仲有人講普世價值, 唔撐加泰等於唔講自由民主.......痴線架 , D五毛仆街到.....
push
而家個問題係
即使集會主題唔係支持加獨
而係純粹支持支持佢地爭取民主
但當地人既民主=加獨
到時文宣有排解釋
不如開個post講取消集會
日程表可以改
之前都試過有活動取消
只要開個大post 推上熱門
再post/share 新嘅日程表就得
country vs country
whole world
文宣都未必救得到幾多
中共一日唔收皮
我地獨立都係假

冇嘢可以一步登天
事實係仲有好多人跟唔切
香港人全力幫中共入彈打美國打歐盟咁我地習大大四中全會就有得威啦

人地自治區政府全民選,日日任意屌鳩王室,醫院唔講加泰文可以投訴,佛朗哥政權收皮,馬德里政府國際上談唔上獨裁,甚至想搞好加泰

同港共一直想收香港皮完全唔同

伊拉克真槍實彈殺百幾人唔聲援
新疆維吾爾又死人又教育營,仲堅持為香港發聲唔聲援,
人地實際情況乜Q都唔知就陷自己於不義,
又唔撚公平,得罪講句,
衰撚過林鄭淨係同Muslim道歉,
我地行到呢一步係用義士鮮血鋪出黎㗎仆街
你講中哂 之前幾日我都已經不停同人講, 唔好比中共將香港同加泰羅埋一齊講, 實仆街, 比哂藉口中共
佢扮傻仔咋, 咪理佢
核彈都唔割係睇下炸邊個
炸對手即使係幾凶殘手段都唔割
但個核彈係炸自己呢邊
就完全係令一回事喇
核彈都唔割係對炸自己完全不適用
根本就唔可以講出黎啦
好明顯係有心人搞出來.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞