[PS4] 女神異聞錄5中文版討論區

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
隻game基本上係講一班後生仔想改變社會現狀o既故事,
個故事係近期日本和製RPG佳作,
建議真係慢慢睇

日版已爆
唔劇透,可以講劇情根本係典型既虎頭蛇尾,眼高手低

amazon高評價打手味極濃,家陣上2ch 雙葉版對劇本基本都係彈

咁FF15果D應該可以收工

女神5係屎,其他RPG屎都不如

呢句唔掂
因為ff15本身已經可以收工

講真近年根本無一隻jrpg個劇情可以由頭神到落尾
p5神作算唔上,但已經算係近年少有既清流
再考慮到atlus e間小作坊做到e個情度
再望返se既ff15
建議真係慢慢睇

日版已爆

amazon高評價打手味極濃,家陣上2ch 雙葉版對劇本基本都係彈

呢句唔掂

再考慮到atlus e間小作坊做到e個程度
再望返se既ff15
仲玩緊日版 聽聞好長吓

隻p4g一週目都玩過百個鐘

p4g 果時我又好似無成百個鐘 不過persona 系列真係好"cum" 玩 p5內容好豐富好忙
其實隻game畫果方面畫得好正,3D果面就比較一般,texture resolution 有啲地方比較低,但係音樂同戰鬥畫面都好正!故事應該都吾會差

利申: 玩左兩個中同識3D
建議真係慢慢睇

日版已爆

呢句唔掂

再考慮到atlus e間小作坊做到e個情度
再望返se既ff15

調返轉講就係p5而家同ff正統作比已經係空前成功
建議真係慢慢睇

日版已爆

persona系列由3開始單講劇情其實都一一般般,唔會話好震撼(雖然黑幕通常都幾令人意外)
一向係日常自由度高同埋靠community/cooperation增加代入感先覺得正,而p5喺呢點做得好

同埋音樂好正

比起3同4,今集劇情硬傷特別嚴重,開頭玩沈重但係中途開始就淆底,淆到一個境界就係降低全世界水準招呼主角群入happy ending

不過其他方面我就無乜意見
點解咁多新game都咁吸引

仁王又未爆
horizon 又未爆
連之前隻gravity rush 未爆...
留明

仁王又未爆
horizon 又未爆

同你一樣
仁王、地平線都未爆
尋晚又手痕買埋呢隻
建議真係慢慢睇

日版已爆

唔係掛,呢隻都屎...
398買左
幾好玩, 日版都玩佐百幾個鐘先爆, 但LAST BOSS舖排唔夠
希望可以出DLC 補完其他角色
但之前玩得太耐,無心機再開二周目
已入手。今晚玩下先。
另想問P5日行如果放,出面收幾多?
398買左

邊到398 咁平?
398買左

邊到398 咁平?

藍田,398都算平
建議真係慢慢睇

日版已爆

persona系列由3開始單講劇情其實都一一般般,唔會話好震撼(雖然黑幕通常都幾令人意外)
一向係日常自由度高同埋靠community/cooperation增加代入感先覺得正,而p5喺呢點做得好

同埋音樂好正

比起3同4,今集劇情硬傷特別嚴重,開頭玩沈重但係中途開始就淆底,淆到一個境界就係降低全世界水準招呼主角群入happy ending

不過其他方面我就無乜意見

可能含少量劇透用細字先
我就唔覺得係happy ending,而淆底其實都好合理,雖然由改變世界變自保係幾肉酸下,但咁樣先表現出中學生諗嘢唔夠成熟同埋冇詳細考慮後果,再者改變人心呢樣嘢的確好具爭議,我唔會因為咁而覺得個劇情衰咗

主角由頭到尾都係私仇撚,結局只係將佢極至化者
398買左

邊到398 咁平?

藍田,398都算平

藍田都就腳喎, 有無名???
我TKO 撚.

仁王又未爆
horizon 又未爆

同你一樣
仁王、地平線都未爆
尋晚又手痕買埋呢隻

玩落之後覺得點
時間應該點樣分配玩邊隻 lol
398買左

邊到398 咁平?

藍田,398都算平

我TKO 撚.

匯景5樓
398買左

邊到398 咁平?

藍田,398都算平

我TKO 撚.

匯景5樓

問左....
398買左

邊到398 咁平?

藍田,398都算平

我TKO 撚.

匯景5樓

藍田得一間都要問

仁王又未爆
horizon 又未爆

同你一樣
仁王、地平線都未爆
尋晚又手痕買埋呢隻

玩落之後覺得點
時間應該點樣分配玩邊隻 lol

買咗未玩
不過新>舊 玩新game先
下次都係清曬舊game先好買新game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞