[PS4] 女神異聞錄5中文版討論區

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

可以咁講,隻game其中一個難處係分配時間
新玩想問好似咁多對話選擇既,有咩分別
同好似好少戰鬥咁

D迷宮玩到金字塔果關都可以玩你幾粒鐘 你都咪話少戰鬥
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

我合怪要睇咯唔係既話真係慢慢試
請問係咪身上帶住對應嘅persona咁先可以提升人物d關係

你想做邊個coop就買定一個persona先去做

原來係咁 唔怪得d人物成日都唔可以加深關係

應該咁講,唔一定要帶既,但會升得慢D
要夠好感度先會升到coop既level,唔夠好感度就要浪費多一日時間去陪佢
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

呢個可以睇,如果唔係使好多錢
屌...第2個迷宮 後期好耐都冇SAFE HOUSE ...

死左要行勁遠...

唔係喎,我覺得重易過第一個迷宮

有隻類似 奇美拉 既怪一野車 二百幾

銀行同金字塔先無safe house
岩岩去到斑目
如果唔打迷宮game over有冇得睇杏……?
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

邊到有合怪攻略
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

其實有d攻略都係寫個個人會推薦你做乜d野
個d野只係令你可以係快d開coop劇情條件
呢d我覺得可以睇下都ok
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

升咗miss用雀仔按摩同占卜師先
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

邊到有合怪攻略

wiki 不過日文

我本身識日文都睇得好辛苦,因為怪既名有時有翻譯差異(音/意譯問題)

中文應該剩係有人整左雙子要求個幾隻點合
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

前面升能力值勇氣=知識>魅力>靈巧>體貼就無錯架啦,做咩活動去升就自己發掘啦

基本上太陽5,月亮3,死神7,節制10,命運1 開哂能力之後就可以隨意跟自己喜好行
我想問下點解你地升醫生RANK升得咁快..

我勇敢2升到而家3級?

然後去搵醫生,有得揀試藥但係佢話暫時未能提升關係..

CHECK過個身用緊"死神"既PERSONA

要點先比我升?? 打到入到班目個迷宮

去到某個位要落地下鐵解個支線任務

仲係試緊藥咋..而家先RANK3...

咁我係咪陪佢陪多幾日就會升??
屌今日番10點
尋日玩到3點
好撚眼訓

平時返11點,照樣打到4-6點
已經玩到幻聽成日聽到OOOOH................
https://www.youtube.com/watch?v=JwKHxzfmAOY
唔睇攻略會唔會好難打
即係泡女個啲

仲諗住赤裸裸咁玩

前面升能力值勇氣=知識>魅力>靈巧>體貼就無錯架啦,做咩活動去升就自己發掘啦

基本上太陽5,月亮3,死神7,節制10,命運1 開哂能力之後就可以隨意跟自己喜好行

thanks
溝左幾條女 全部到rank10
點解得杏會送海報 係咪要等班女約出黎先得

杏送嘅係上一代戀愛Commu主角嘅海報 ,算係彩蛋 其他女都會送野,但係有啲要約出去玩先會送

但係咪要有拎到件禮物去到2周目先可以提前解能力?
其實溝唔溝到女醫生
其實溝唔溝到女醫生

得呀

杏送嘅係上一代戀愛Commu主角嘅海報 ,算係彩蛋 其他女都會送野,但係有啲要約出去玩先會送

係,同埋係道具來的
新手想問下 咩叫修羅場

有d野要親身體會至知係咩
溝哂所有女啦

想玩修羅場

有無可攻略既女女列表

某人既姐姐同雙子唔可以外,所有女女都可以攻略

杏綫個bitch 好正 ,不過唔得🚬

係,同埋係道具來的

屌你佢地唔送
點解無人leak到啲動畫片段出黎

打到去最後個殿堂出預告狀果到好撚柒型棍

好想睇多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞