【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
陳雲上果集幾好聽啊
19開盡糊塗抽水mode,陳雲又半顛半show off
佢成日吊陶仔
果件新疆公安仲做過美軍架,有無巴打記得佢叫乜名
早兩年書展19主動去myradio攤合照
早年幾19 fb up左張相食飯
有李怡 黃毓民 仲好似有倪匡
記得果件公安出場之前果晚19仲話聽晚請到個重量級嘉賓,做過美軍

第二晚果條友講啲野就同維圍阿伯一模一樣
點請 唔俾爆粗 邊掂
以前黃毓民係亞視做龍門陣 同 歷史節目, 係全乾淨版, 一句粗口都無講.
黃生響商台做果陣同才子攪到有私怨,好番嗱?
[原來日本政府根本冇邀請到林鄭]

前日嘅日本天皇即位儀式,林鄭月娥同澳門特首崔世安都有出席。但根據日本產經新聞嘅報導,原來日本外務省根本冇正式邀請林鄭月娥同崔世安。

另外,考慮到「一個中國」嘅原則,日本政府都冇正式邀請台灣,但係就有接待以來賓身份出席嘅謝長廷。

//即位礼正殿の儀には、中国の特別行政区である香港の林鄭月娥(りんていげつが)行政長官とマカオの崔世安行政長官も参列した。外務省によると、政府はこの2人に対しても正式な招待は出していなかったという。//

https://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20191023-00000612-san-pol

https://www.facebook.com/622506141223354/posts/1484250595048900?sfns=mo
19同毓民好返好耐啦

https://youtu.be/bkx5rw3Y0ug
6/6/2017,19上ViuTV節目晚吹KO KOL,讚毓民係香港過去十年第一KOL

時維2017年書展,19去毓民myradio攤位請毓民簽書後合照

時維2018年,由左至右:19、新亞書店老闆蘇賡哲、倪匡、李怡老先生、毓民
我今朝坐車聽 聽到天命術數
成個人醒咗 兩分鐘後熄咗
屌曬撚哂我D時間, 間中鮑SIR & 19都穿插潤鳩陳七幾句
印象中之前、上年有上過一次
2018-02-27 , 等陣DOWN番聽下先知定馬後
琴晚光明頂好似變左另外既節目咁 嘉賓真係好重要 唔好亂請呀喂
呀7兄都係留一手。
大家聽下就算、不用上心。
儒道佛三家、都不離信孚
簡單、刻苦、內修
求術求指引不如先修內在
搵劉綽淇,阮詠嫻呢啲上黎有啲嘢笑吓都好過呢件啦
我有預感19會講中國人偷渡去英國凍死呢單野
呢件神棍係神棍唔緊要, 佢入面一講政治原來佢D「政見」係超級無敵左右穿梭
一時講暴徒點樣點樣衰, 一時話黑警點樣點樣衰,
跟住又會同情示威者, 跟住話暫時唔好清算警察住
神棍得蘇文峰ok
蘇民峰都冇你咁得閒
日撚日去旅行一年都冇幾日係香況
今晚有尖啤
楊天命
今晚有夢翁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞