【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
六四都係飛鵝撲火啦屌你
馮智政都企得硬過佢
係 舊時代過曬氣
一停等於輸等於永不超生
包sir嬲撚到仆街
但係香港人
煲呔在位就懷念董伯伯時代
689在位就話煲呔時代其實幾好 仲話anyone but cy
第時新特首上任
會唔會全港懷念777時代
佢應該真心係驚共產黨發癲
19立場一直都係唔想後生仔不斷獻頭
因為唔需要再獻頭去證明警暴/政府無能 同埋唔值得 因為實力差距太大
不過佢的確冇solution唔犧牲之餘又抗爭到
而冇solution既唔止佢而係大家都諗唔到
如果阿爺肯, 叫林西婆認衰仔, 食死貓咪得
我又想問連陶傑都講軍政府狀態, 林鄭呢個文官依家有乜實質既野係做緊? 唔通佢睇住個mon指揮班警察?
呢D野梗係交晒比鄧總統同散仔俱樂部做
一早佢響商界活動既錄音帶講左一早想答應大部份訴求跟住請辭, 但中共唔準因為香港有"兩個老闆"
我相信佢連同商界傾計既行動都已經過晒時, 依家就係隔一陣準備份speech去記者會講
真,印度獨立到好大部分原因係因為佢地既武裝革命,甘地只係一個圖騰
其實要推翻一個政權,歷史上都係要流血
除左台灣野百合運動,不過人地之前果幾十年都犧牲左好多人
前提係美帝係覺得有so先會幫拖 今時今日都係傾向歸支那果邊
時評係得結論冇建議,
國民黨有成個中國慢慢同日本磨

我地有咩?郊野公園呀?
事實係 亦不幸地唔成功
蔣sir係靠上帝
明日大嶼
講多次 守中大唔同守第度 大佬知唔知乜叫保衞家園?
問題係中共對成個free world已植根多年不斷滲透
千人計畫 大使館 共青團
收買大馬華人同相關中文媒體圈
趁希臘經濟衰經濟殖民 一帶一路
總之好難打
屌你老母 崗乜撚野位
但我地係度討論都係冷氣軍師,勇武仲係出面衝緊,無資格講野
包蛇開佢拖啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞