【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
我只係覺得鬥攬炒既話,全香港有邊個夠八婆鬥?唔知大家點睇?
現在收手 清算會更多
現在香港已經冇回頭路
用facebook 收集對話,881 官方立場,仲有香討,bbk 架
借電台同大聚講點都好過喺網上做
多種類人聽到
咪睇政府點回應五大訴求囉
陶生,林鄭想用緊急法封網disconnect網站,disconnect光明頂,disconnect呢個世界,閉關鎖港,表面封鎖示威資訊,實際是倒香港米,投資資訊不流通,自由之流變死水,為左低劣地向外宣示其在香港的主權同廉價既所謂愛國主義,真正意義上既攬炒,有無咩同林鄭同中央講?
攬抄係一個方向,向啲個方向行幾遠係視乎情況而定,如果到最後得唔到想要既嘢仲要比人人口清洗,寧願燒咗香港都唔留比佢
no, 你聽返節目開始前主持介紹就知,仲有,佢係叫沈旭輝暉
因為有班人,至少喺連登好多人想嘅攬炒係真係想攬炒
1. 你哋認為 去到依家 就足夠?

2.就算有幾位手足 以死相諫、無咗3隻眼、大量傷亡、2000位被捕人士,你哋認為就可以係極權手上得到自由民主? 會唔會太廉價?

3. 你覺唔覺得之後會出現大型人道傷亡,先可以換到 自由民主?

4. 點睇城邦論?

5. 有無可能 鶳 陳同佳?(藍/黃方面)
等同政府應該好明白止暴制亂既方法其實就係答應五大訴求
同埋沈旭輝喺689做之前都係主持黎
一定要攬炒先有機會重生
回上面、正因為番唔到轉、

先係破局而立、有危有機
原來有PC , mon post
來了
所以你個策略就係等政府回應五大訴求?會唔會太天真?
如果你係有計劃,就自然會有各種各樣既scenarios
但係依家攬炒派既問題係對個scenario既vision不足
好老實,冇攬炒既決心對面唔同你講數,所以就算真係攬炒都係對家造成,更何況示威冇可能攬炒到,真正有能力玩到攬炒得中共
1. 你哋認為 去到依家 就足夠?

2.就算有幾位手足 以死相諫、無咗3隻眼、大量傷亡、2000位被捕人士,你哋認為就可以係極權手上得到自由民主? 會唔會太廉價?

3. 你覺唔覺得之後會出現大型人道傷亡,先可以換到 自由民主?

4. 點睇城邦論?

5. 有無可能 鶳 陳同佳?(藍/黃方面)

接龍?
聽收音機88.1
有陶生同鮑偉聰既集數一定要聽,隻熊就是呃鐘,馮致正隨你(我唔鍾意呢個紅底人)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞