【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
美國個deal講緊要支那開放網絡/唔抄唔偷嘢/more 我覺得侵有心做下一個列根
咁又係,只係覺得香港好撚慘,已經乜撚都做哂,都要睇美國同中國嚟決定自己命運。好彩嘅係美國so far嚟講都好支持香港。希望美國唔好用貿易戰心態去同中國deal ,而係用冷戰心態去對抗中國
本身我都想講停高風險活動 轉較和理非行動
減低被拉風險 而家每日幾廿個幾百個咁拉 大家都好心痛
但係見到新港城壇野 就知黑警已經完全失控見人就拉見人就屌 本身成場運動就係靠不斷比人拉黎延續落去 但見咁多手足比人拉真係心傷
https://www.youtube.com/watch?v=n_ApkcgZq0k
睇呢條片, 有陶傑, 幾長吓, 佢隔一陣講幾句
大家都心痛 日日睇住live咁多人被拉,我相信19才子都係呢個意思
的確政府民望係0,以後都好難推到咩政策
但依家都唔係要777陪葬
係要追究警暴 唔係以後出街都要被狗屌
我個人黎講都唔奢望有咩雙普選(唔係割) 但你連獨立調查委員會都冇真係食屎啦
所以我一早已出post 講
「核彈都唔割」係洗腦口號
唔好再盲目講
累死自己

為武力設限,係一定要

所謂的相信前線、前線大撚晒,
只會造就另一個極權...
人性永遠信唔過...我地追求的係體制的制衡
呢個先係民主的真締
要港共跪低即係要美國決心夾低老共咁先有機會
分黑紅藍黃其實幾無謂
太小事同埋太大爭議空間
手段上可以提點嘅其實最有勇有謀嘅勇武都知 都見到佢地噴錯/爆錯肯say sorry 唔似19話瀨哂鬼做
我最反感同擔心嘅其實會係唔humble 就算殺人放火 保持謙卑係最大嘅護盾 好似長沙灣富臨咁 show多啲柔情就更易令大家核彈都唔割
true

所以要識得bargain

一個城市的地位,可以失去得極快...比想像中快好多

到時真係變西藏新疆 唔會有人理
講真嚟到呢個階段成立獨立調查委員會都嘥氣同撤回一樣已經太遲,但重點係而家俾我嘅感覺係連呢個咁卑微嘅訴求都無可能實現到
雖然我唔同意裝修,但只有不割席係唯一做法,一停係必被清算,國民黨當年咁弱,點同而加呢個高科技chinazi,香港已經走上不歸路。

好無恥咁賣廣告,小弟個偽漫畫出左第二章 post 170,都講左小弟對美國既睇法,美國好多人只想搵錢,唔會理香港,香港人只可以靠自己,多謝支持先。
https://lih.kg/1615112
係呀,但係而家勇武個種係行緊法國大革命, 羅伯斯比爾條舊路。
其實前線應該好少POPO臥底,班狗混入前線做臥底風險太高
反而我覺得前線混入好多黑社會臥底
播香港之歌個集?
唔太同意
會清算到部分警員,未必好多,都冇計
唔覺得實現唔到,係差在邊邊堅持得耐
個人覺得堅持到聖誕 好多人要失業上街 經濟大攬炒
政府會不得不回應呢個訴求
係,不過我哋唔知美國有幾大決心,香港人已經展示咗我地抗共決心,而家真係除咗賣慘等外國更多支援外同打經濟攬炒,根本無其他方法。

好彩嘅係美帝同外媒都仲係同情同支持我哋,even 見到好多裝修同獅鳥。希望美國真係想支共收皮。

我唔同意19叫散水,但某程度上街頭抗爭除咗維持熱度外,就對呢場運動有實質作用。而家唯一勝利希望,我覺得真係等支爆。否則香港未來真係不堪設想
呢度可能係連登唯一稍為理性討論的post...

出便已經有 商務被搞...

今日開始相信好多淺黃會懷疑...

國際間的風向更加...
真心唔好對呢個政府有任何期望
特別而家支共借柒婆手揸住左緊急法既權力呢個先大獲
其實都啱,狗做臥底混入前線係為咗想捉人啫,假設真係有鬼搧風點火都唔使狗親自去做呢個角色
所以人權法過左之要諗下香港仲可以點樣發揮協助美帝加速支爆呢個作用
有獨立調查委員會又如何,你覺得黑警會驚咗你咩。濫暴問題唔係一個獨調會可以解決。

我都想可以翻去4個月前,但我哋都知道已經無可能翻到去。發生咗就係發生咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞