【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
我同意上面講, 十九有少少脫節, 跟唔上民情。
同現場和勇個種男女的天若有情feel.

老實講, 我寧願勇武做多d出師有名的武略。
同埋做法要再多d變化。
可惜係香港,軍隊不會袖手旁觀,卻會把所有「暴徒」擊殺,第二日太陽照常升起,軍政府公佈傷者共36人
依家明顯就係 要攬炒等政府屈服成立 獨立調查委員會
傾有咩好傾,只有做 定唔做
佢可以5大訴求做 兩樣 等同談判
問題佢只做一樣冇可能平息怒火
軍規 但好有割嘅感覺 要搵一個大部分人都接受到嘅level係難 裝修事件都見到
大底線係唔惡意傷記者平民呢啲而家都keep到
認同Be water, 好心痛今日咁多人被拉。暫停勇武都可以再黎過, 但問題係政府會唔會先讓步冇人叫得停
唔知係因為大氣電波言論限制定真心
廣告時段聽陳志雲講兩句,佢地都好似未對港共政府絕望咁

佢自己都知自己無計

其實我好同意大家係打緊一場好可悲既杖
但你要韓戰咁休戰
你都要雙方有共識下先得
你有無得逼使政府唔去逼害抗爭者
係人都知無可能
咁點休戰呀
其實我地唔會讓到 14雨傘後呢5年既事 我地除咗送中之外有咩係反抗到 反送中仲係要係七傷拳咁既互換先做到 再退一次 19就仲可以光明頂講到退休返英國 我地就肯定做支那人/集中營/監獄 3簡1
我覺得佢係唔想咁多人比人拉
不過又無好橋 所以就話咩集思廣益咩散水都係be water真係其實乜都無講過 話停就停嘅話點對得住手足 ?之後只會越嚟越多人比人清算 你覺得到時候你光明頂可以獨善其身咩
根本停左係無籌碼去談判
一路繼續先有bargaining power
你估我地唔想停?
停完咪又係呢班垃圾繼續清算我地
但係見到港共完全唔撚驚人權法,令我懷疑取消埋關係法,什至將香港綑綁係貿易戰係咪逼到中共低頭。
其實最重要係美國有幾大決心想中共收皮,若果美帝只想make a deal, 其實過咗人權法都唔會影響到中共啲乜
我今朝提點下都比蓋個左膠印上身。
勇武好焦慮, 靠個種針對性打擊。 但係無出口。 同引戰。 所以我話要出師有名。
對惡,都要有對等。 唔係就變黑警一黎就開槍。
聽唔入耳唉。
北韓肯停低談判
因為南韓背後有美國
否則一路打到濟州啦
大家都心痛 日日睇住live咁多人被拉
的確政府民望係0,以後都好難推到咩政策

問題係要攬炒等政府屈服成立 獨立調查委員會
傾有咩好傾,只有做定唔做
佢可以5大訴求做兩樣 等同談判
只做一樣冇可能平息怒火
好老實講set軍規係無咩用嘅,例如分黑紅藍黃個po咁,呢到可能係好多人同意,但前線接唔接受又係另一件事,呢2日一樣有手足照爆中銀美心,但又唔可以屌9佢地,不割席各有各做又係我地自己講嘅
份中英聯合聲明美帝有冇得參隻腳埋黎美帝一路都叫支那守但支那都證明左唔守 其實係咪要全力加速支爆去等中英美去傾過另一份
如果做成咁 都唔可以逼到政府低頭
咁基本上做咩都輸嫁啦
無怨無悔試一次
果次新城市果集,佢話如果搞商台佢就落新城市開咪
對住港共 停戰真係好似六國論 今日割五城 明日割十城 然後得一夕安寢
如果調返轉係我地割佢城就話停戰啫 佢一停就大清算大換血 所以要停就好應該要美國buffer我地唔俾人清算/換血 有實力捲土重來先得
又或者無計啦 五大訴求 缺一不可 咪完囉
總之繼續打個7個一皮。

和議一定要有第三者出手做和事老。

希望老美睇在香港資產份上。
迫到老共還價, 賣左林鄭同黑警。

都係要迫出黎。
佢其實係唔想越嚟越多後生仔白白犧牲,同埋廢事直接屌9我地做野無策略可言當然佢自己都無咩實質意見可點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞