【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
其實呢幾個月發生既所有事都好神奇,真係never say never
好有火
佢用得緊急法就表示佢隨時可以爆門封艇鎖人
自己唔出就唔好叫人出,係咁話衝
到時我地就會話777起碼肯撤回
雖然都隔左幾個月
真心覺得佢唔會出老解
第一,暗地裡已經出左
第二,只要落order黑警開實彈,同出老解冇分別

老解既坦克,係香港呢種咁密集既城市,應該冇咩用
要記得我地做嘅所有野係想攬炒逼個政府冧
再撕爛中英聯合聲明 推倒從來
咁我地就唔怕解放軍突唔突個龜頭出黎
咁又唔係咁講,佢熟共產黨,
真心驚共產黨發癲唔係無道理
沈教授都有擔心
倪匡都對香港唔樂觀
係都唔出奇 實在民憤太大
佢根本覺得已經攬炒完
好老實講, 要對抗中共, 你唔靠老美點可能抗衡到?
外國幫唔幫你係後話, 但首要條件係香港人自己都要行出黎抗爭先
所以根本就冇本錢退縮, 雨革一退就係政府大清算既時候, 幾年前既教訓到而家都唔撚明咩

係未有方法架啦, 但一開口就叫人停手既人, 根本就仲未認清個事實/對呢個政權仲有幻想
當武裝部隊都調俾人收編哂將鎗口對準人民, 就應該好明白呢個政府冇得救
商台事少呀, 頂盡一個月十位數字人工我估
佢有好多有錢建制friends, 佢自己都講佢成日去做食客, 應該有水齊齊搵, 互相介紹介紹,
friend起上黎比筆黑錢佢拍部戲又點話

我無叫過人衝
連登風向都係撥你升級(連登有好多五毛,同時示威者自己都想升級)
我唔係想講中計撚,
我只係想講點睇共產黨都係想示威者同警察一齊升級
陶生個意思都係,
既然你話返屋企冇用,
但係佢都睇唔到同警察對峙嘅用處
問題係共產黨都唔想停
連最壓到場和事佬誠哥都畀左仔話曱甴
停就要準備定走佬海外
唔走就暴動罪坐監

利申不嬲唔支持硬碰 好花自謝🤷🏻‍♂️
如果出老解
應該係令到兩邊瘋狂升級之後
老解就會扮好人入城,軍紀嚴明回復秩序
屌,聽返19講野,今次真係有汪精衛上身
你咪中計撚
難聽d講句
作為和理非
要做的得一樣
前線做乜都唔割
二百萬人都前線做乜都唔割
19:殺人入我地數,我話殺人咪殺人唔割
只要萬眾齊心就得

你話點做到
我答你
前線幫你食子彈我地和理非做過乜7先
比前線燒我
我都唔撚割喇

如果聽日前線決定抖,咁咪抖
前線繼續,咁我睇下我和理非有乜幫到下手
被捕師又好文宣又好補給師又好
做到幾多得幾多
成日叫人等 一日急過一日
都有道理,可能個劇本就係咁
好撚肯定19條撚樣睇過林思雲本書,其實 19 呀,抗戰歷史唔識就唔好講野,當年複雜過乜,汪同孫揸權,蔣下台,兩條濕九起到叫拼死抗日,亂打扙,日本開始想玩燕雲16州模式(即係19叫想打的華北,自已查吓燕雲16州重要點),中央軍比迫要引日本打東西戰練,點解日本會想打,因為日本想一野打死中央軍迫蔣收檔。
如果真係有手足係橋上DUM野落高速工路就真係要檢討,因為好容易變無差別殺人
講真喇
迫不得而被罷工先要咁做
如果和理非肯罷工咪得
所以根本和理非無割勇武的資格
荃灣又有人死,
佢要殺你根本唔會咁蠢用老解做醜人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞