【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
講下聽日天琦上訴?
19 鮑sir
攬炒,最少要中共利用唔到香港
三位其實大家最驚既係如果唔激進行動落去,大家只會坐等清算,而且冇人保證到唔會秋後算帳。

例子:818 170萬人和勇合作和平遊行之後,果個「和平」一星期就面臨各種清算,國泰有辦你睇!

咁樣清算法d人點會停呀,最大原因係大家都被算恐懼呀
想問沈博士
香港會唔會變敍利亞咁樣而唔係烏克蘭
Hi 19你好
你有無考慮過點樣用你既影響力去影響你識既有錢人去向政府施壓
同埋或者協助香港人去向國際做文宣令國際去向港府施壓?
我 天與地 開始聽
可以點避走? 琥珀教育?
香港人為何要依賴大陸遊客?昔日香港,有日本,歐美。
請解釋
對城邦論既睇法?
G20助攻既係咪好有智慧?
陶生,想問你同請你講多少少
點解香港似巴爾幹半島
多謝

同埋
希望解吓畀年輕人聽熱血不需燒盡
點樣說服一位年輕學子理解來日方長
覺得nba呢單野會唔會係新冷戰既開始
遲柩報到先
我地點樣避免成為67年既土共?
你講咗重點 我地就係唔想見班支那仔!
而家燒到NBA
唔似短期內會無事
陶生我晚晚全家都聽你

你已經好多晚叫港人多消費 救下個市
其實啲藥房水貨鋪莎x個啲完全係多到誇張
成條nathan road都係藥房金鋪
啲小店執粒個時無人去救佢地?
我身為港女呢幾年都唔知叫邊買衫著,啲boutique仔無哂,被逼要買牌子店,出街撞衫撞到爸爸聲,完全無哂個人style.
我相信好多人都樂見呢啲連鎖鋪執番一半,咁大六遊客唔好成街都係,還我安靜清潔既街道。

而其實好多黃色小店都爆哂彭,睇下加藤屋牛肉飯全日滿座就知。

所以希望陶生比啲信心大家,只消費黃色店,藥房金鋪珠寶店收皮是港人樂見的。
中國人既扺制
大陸西不要也罷
依家香港人唔收手係因為已經連選舉都唔信啦
乜都dq咁點信呀
陶生有冇咩時間囊想埋?
我都想知
沈教授認為香港要幾耐先至會回復平靜,同發生咩事先會回復平靜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞