【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
exact7ly,而家嘅抗爭手段真係有d入咗死胡同feel,但問題係新嘅出路唔知點好
可以笑佢呢單野,但你唔會笑到佢既見解
如果下屆泛民召集人唔再係毛姨呢類保守本土嘅人真係唔知點合作落去
黃店都無開點消費?林鄭又點會講到明宵禁,陶傑其實有冇試過戴住口罩行出街睇吓依家香港咩環境?會唔會out左啲?

仲有,佢話因為犯法或用武力會令民意逆轉,所以對準中共政權破壞中資唔做得?勇武就係因為有理智有道德先會針對性破壞而唔係無差別搶掠。乜野叫核爆都唔割?如果因為破壞中共舖頭或者塞吓車就令某啲人要割,佢地都唔撚係同路人啦。一日到黑都係區議會,香港人永續抗爭啦
勇武係咪真係想退一退先?又或者點樣說服勇武退一退先?(講明 係退一退唔係退落黎) 重現多次818?
陶傑出過文插泛民
不嬲用app 聽
果晚無聽會重溫番
咁可以唔係以前個隻大台既,泛民就算九數啦,又或者係一個平台可以大家討論下策略,搞下公投民調既得唔得?
所謂勇武be smart 就係咁,遠攻最有用
上一代四方西嗰啲係抵插嘅
而家好似係陳淑莊
成部yellow object 飛埋去,條狗入左院,之後又捉唔到人,佢吹你唔脹。
但檢討完前線手足呢幾日咪照去馬爆美心內銀
和武只係手段,應該要有新既手段同謀略,除左個廿幾個職,幾條戰線,個地圖仲有d 咩
唉,連選到立法會議員都保唔住
全部香港人保都冇用
佢說了, SELF INSTINCT就是人心中的無形大台
要同十九道歉
香港人人有份
唔應該苛責你唔貼
肯講已經夠好
唔應該搵人做救世主
要靠自己、要集思廣益
肯諗、一定有計
係等時間時機到
未到最壞時可迥
睇怕可以期待雨傘啲舊帳慢慢翻出嚟…
打遊擊、而家黑警武裝部隊都做緊、(*VAN、捉人上車)
要針對打擊、快、狠、準、
鬥夾。
用收音機另一原因是想對眼休息下,工作娛樂對電腦成日眼好累
6.9 , 6.12, 8.18
事不過三,和要進化 ,要好好利用香港人呢個民族向心理,大家想為香港人呢個身份做D 咩野
覺得和你shop算係個唔錯嘅突破點,但要變每個星期嘅慣常活動,商家佬一定唔會想週末黃金時間長遠咁影響落去
的士佬、小巴佬、司機、阿公阿婆阿伯,有幾多真係識得開facebook聽直播,梗係開收音機啦
其實咪即係兄弟爬山 各自努力 每個手兄選用唔同嘅爬山方法都係出自各自嘅self instinct
唔知係咪我多疑 感覺呢幾日揾唔番以往三個月嘅節奏 令大家唔係好知下一步點做 總感覺節即有亂左或者太膠著 大家都想係策略上有突破
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞