【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
陶生可能因為唔係中大人 唔似另外兩位主持咁 對中大有感情
場運動未完就自己諗定失敗
你呢啲人都係唔適合抗爭架啦 快啲疊埋心水跟燒山移民把啦
香港一早已經過咗和理非係work既時機
你覺得14年咁鳩坐下就可以成功?
如果而家散水,政府重整旗鼓後一定大圍捕,之後立23條,警察立大功執法會更恐怖,大陸加速用低瑞人口洗走香港人,香港人之後更無力同政府抗爭因為心灰意懶,外國亦唔會太注意香港了,分分鐘下屆拜登上台美國同中共又friend番,香港玩完,大家繼續返工賺錢交稅俾明日大嶼啦
話曬19都係文人,搵食囉,佢炒撚咗,唔通去 D100
跟本現在冇可能收,包生都問示威者點收,收完一個一個上門拉;
一開咪19己噴廢氣,但又冇鮑聲,可能以前開會嘈過
如果有交通意外,希望伯母係車上
不嬲都話鮑蛇正氣
今朝睛朗好過光明頂,
睛朗三傑就算係志雲大師, 都重係講人話。

(番聽中)

十九以後改名叫十碌鳩
大撚晒? dum野落高速公路會死人GA, 係高速公路既就代表返緊工ga la?
義載都會行高速啦
其實 dump 野真係有d 危險
要俾d 警示司機先
你試下行緊100公里,突然見到前面有雜物,就算你收到油,你後面部車都未必收到,如果渣電單車就可以上天堂了。
19同好多人一樣 由頭到尾相信持久戰最有利
盡地一煲風險大
而家已失控 只能希望會往好既發展
罷工 經濟差 失業率高 無野輸 全民革命係連登仔劇本
但 最關鍵係 「邊個」導致 經濟差無工返好重要 如果唔係因為中國經濟差 拉埋香港 而係 示威者一手主動搞衰自己經濟 人唔會醒覺 只會當示威者係敵人搞事
而且好多人仲以為用西方抗爭一套係香港有用 一國兩制係另一樣野
罷足一個月 搞唔到金融 物流 中共都唔會理
除非你地死都唔怕 打倒警察 先有一搏既機會 但一定死得人多 極度唔抵搏 而且極大多數黃絲都無咁既覺悟 我知而且好多人願意拎起武器 但面對實彈步槍都捨身進擊有幾多個
鮑蛇好正氣
唔係被罷工,而主動罷工既話,
如果罷完之後你黃色經濟圈仲傷過對家都係無用
玩9自己
有心喇
我教育到我老母深黃
佢今日話放工番屋企果時黃絲好心提佢邊到行唔到
邊到行到
如何我老母真係受傷
我會盡全力照顧佢
exact7y , 根本佢就係自己口中嘅廢老
另外
唔想抗爭繼續
大權力有勢力的人
可唔可以真係集合力量去迫宮
19咁多藍絲又乜又乜
佢有無用佢影響力幫手迫宮Ar
淨係首富唔夠料
咁佢有用搵齊首富朋友 同其他專業人士去迫宮?
我深信呢d為上位的人比起我呢d small potato 講野好一百倍囉
有無做到啊?

唔好成日ban 條
話呢樣唔好 果樣唔合法
19:香港係法治社會
Ok ok 咁黑警接法治精神應該有一半要入去坐喇屌
佢地一日無得到懲罰
咪撚同我講香港有法治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞