【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
無勇武同唔割呢場仗行唔到今日

Freedom is not free. 爭贏先講制衡
完全同意,但而家情況失咗控真係唔到我地左右到d咩好驚未俾港共打柴就俾自己搞到收皮先
其實係得經濟牌,
1.繼續抗爭,香港無哂ipo,外資無信心, 支共無得用香港cap水
2. 換美金,走資。自己用撚哂外滙儲備都咪撚益支共
頭先光明頂都有講

琴日的成功,係咪代表聽日可以再複製?

而家popo 識得玩臥底,大量臥底,再極大量臥底...
再誇張d...全條街都係臥底
加全條街都係紅媒
第二日瘋狂報道 洗藍絲腦、洗外國腦...

黎緊一定係咁玩,post 定出黎都得

我淨係想知可以點拆?
有冇辦法做到又可以有大台又可以無大台? 個想法可能好撚黐線, 但幾年前我都唔認為勇武同和理可以一齊為一個目標而合作, 咁可唔可以諗下需要時就出現大台, 而平時就係各自爬山?
拆乜? 真攬炒囉
咁當然就係結果 同埋要夾埋檢控多D人啦
唔係既話我都認同冇用既
呢d唔係叫攬炒,係剩係搞得死自己
如果work嘅一早做咗,洗出緊急法自損八百?
明白陶傑係愛惜啲年輕人先咁講,但係想法上真係有啲脫節
佢嘅意思係cut loss,叫抗爭者唔好再加碼落去

但係佢唔明白前線付出有幾大,睇住身邊嘅人比黑警拉、毒打、虐待,你話大家停火返屋企有冇可能?

而前線唔退的話後面嘅人亦都會繼續支持,大家已經變成命運共同體

知陶生係好心,但係佢講嘅嘢係冇可能囉
釋放有頭有面政治犯
半個訴求?
隨時反彈
sry but 有個moment 當你想講散水
道行唔夠 睇曬琴夜既comment 睇到人格分裂
典型老一輩心態。知道鬥唔贏共狗機器 雞蛋始終係雞蛋 ,

我老豆憎到共狗仆街 係美帝打電話同19講野差唔多
重溫完... 但係 而家可以點?!
繼續be water
冇聽兩集有冇抽項明生水
呢道係香港商業廣播電臺/一臺

傷孽賤臺狗娘生
陶傑講下nba 暴雪?
發生咩事 講人話被人逼害
陶傑講唔講NBA 暴雪 southpark
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞