【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
其實有少少進退兩難
今晚講左咁耐, 淨係夠膽講「個女仔..對呀, 對黑警咁嚴厲既指控」
要用第三身人稱連直接講句「請警方停止對年青人作出各種暴力」
老老實實, 唔好話我一路聽一路屌, 光明頂只係我每日聽N個網台之中既其中一個配菜上面一粒豆, 今時今日淨係理主流傳媒唔理網媒既人智力有問題
佢可以話怕佢地俾狗拉
唔希望佢地出去受傷
唔撚係講乜鳩前途乜鳩投票
投你老母閪咩
香港好多婦女團好多都係藍絲
何家小姐係婦女界重量級人馬
你話主流婦團係咩人
中學生你想佢點進。。。
出來都要醒目, 唔好死出爛出
姐係好似大賊打劫, 要有周詳計劃
依家係佢借件事黎散水, 件事同15 16歲出黎行本來冇直接關係, 係佢特登拉過去黎講, 請佢focus翻響個女事主同警暴身上
有me too水就抽
真正關懷有需要人士就龜縮
全世界婦女團體都係咁
GUT士 CAST士 SEND士 TASTE士 FAN士

我自問一個都無 唔應該講 但有幾多人可以有齊五樣
就算和理非都可以好多野講
唔係叫人乜都唔理返去讀書
有無係個人選擇。

我借用某大行膠層老友一言

你可以唔支持
但係米撚阻鳩住
佢堅持爭取緊你享受緊/過的野
你可以唔幫手可以袖手旁觀可以做FREERIDER
但唔好落井下石
其實我都幾同意其實唔應該要咁後生中學就負上咁大責任,仲要拎前途嚟博,但真係年長嘅又因為各種原因無人上
Feel到19呢幾日好唔自在,或許佢一時間自己都接受唔到而家已經冇得返轉頭。佢好希望以前個套做有一絲機會會work,但事實係已經冇可能。所以佢d野講完自己說服唔到自己,出到黎就係咁

19呀19,希望你盡量指點下個運動既出路,搵下唔同人上黎傾下比意見啦,咁樣最好架啦

如果唔想後生受罪的話
搞到香港今日咁既老一輩要走出黎抗爭
但可惜十個之中
有五個埋怨後生
有四個空有講白話
得一個都唔知有無會企出黎
佢叫中學生啫⋯⋯
佢有能力連結中上階層去反抗
自己主動做國際文宣
又或協助後生一代做英文文宣推俾全世界
但我唔覺佢有做囉
光明頂一向係咁嘅風格
即使係大是大非都要抽下水
樓上嘅人唔好咁嬲 陶傑離地唔係第一日嘅事
建議唔鐘意聽嘅人去返聽晴朗啦
無謂激氣
即刻諗起教主當年diu柒gphone叫佢讀多啲書…
我唔知,我覺得校長係老屎忽,少聰明,馬時亨個類人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞