【連登 商業電台 光明頂 討論區(十二)】

5001 回覆
55 Like 5 Dislike
但19已經行得前過班垃圾
屌,我有個Solution
大家一齊返屋企訓教同祈禱
然而行動繼續, 某某又比人拘捕
全世界都等緊佢出
拎黎嚇得咩on9仔
用香港同中國比, 屌人唔識軍事常識
我搵個軍事上最合理既對比,
不如講新加坡既防守戰略, 訓練搶灘奪島而唔練死守新加坡
如果北面有印尼定馬來西亞南侵, 全民棄島直接搬晒D人同財物坐戰艦,
等美軍黎聯合反攻, 所以你睇新加坡軍演經常係訓練搶灘, 唔係用黎侵略而係用黎搶自己個灘
希望19你睇到不過冇美軍航母
尋晚中大保衛戰都唔關悲憤或者19想講嘅後生仔衝動事啦 尋晚咁多中大老鬼同出名校友漏夜趕番去 佢地係保護自己母校同屋企 唔通自己屋企就快淪陷都唔企出黎咩
始終都係收成期...
陶生呢幾晚仲衰過黃永,浪費緊大氣電波
其實大氣電波都廢得7788
而家主力都係聽網台
以19講法 佢冢後都唔應該再引 以往有暴力先成功變革既例子出黎講啦
基本上都係大量血淋淋既事先換返黎 一定唔可以 係咪咁講
唔係講笑, 下個上任既可能係D支那派黎既香港市委書記, 送哂我地入大集中營
重點係東西德USSR後來有民選總統 幫手民主改革 搞哂個國家 支那過咗89已經係變咗一個極權集團 搞到佢收皮 唯一辦法就係打仗 好似isis咁打
特登聽光明頂live

又晒我時間聽live
永遠唔好高估共產黨 唔係冇可能
同意 絕對有可能 希望到時大家守約定 be water 反屋企訓覺
"不過佢的確冇solution唔犧牲之餘又抗爭到"
其實唔係無,只係實行上黎難度太高同太反香港人性格
蕭生6月中個d片既"極致和理非"建議提過d 但唔會有人有呢個心同能力去統籌
中共既臥底打手煽幾煽亦都好快再現熱青泛大混戰
另一邊廂睇返而家既策略係相對有破壞力d同取得一小步成果(但事實撒回既成果要credit返好多外圍因素,唔單係示威者比既壓力)
不過所帶來既傷亡係雨運既千倍萬倍
雨運完左,大家可以笑九子自首,笑左膠
今次衰左,一條條人命,百計千計既入獄手足,大家又點放得低? 勇武抗爭既回報係咪真係咁值得?
once again 鮑sir辛苦哂
我地知道you stand with us
一出咪返屋企訓教
驚閪咩
希望係 但我覺得如果真係解放軍入城係會有人去擋坦克
我自己都無勇氣叫人出去,
自己唔出叫人出好自私,
但是睇到新聞好難過。
利伸:2016追隨國師收山
但美帝都要搵個理由去攻打大陸 相信都幾難 就算佢真係搞鳩香港台灣 唔覺得美帝會親自落場幫拖
咪係
777 之前夠有個689
777 換左咪上個8964
喺中共管治之下只會有更臭嘅屎俾你
鮑sir上過城寨同劉細良吹水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞